Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Szalagavató ünnepség a vásárosnaményi Lónyay Menyhért Baptista Szakgimnázium és Szakiskolában


Vásárosnamény – Év vége tájékán a Bereg szívében, a vásárosnaményi Lónyayban a lányok lázban égnek a ruhák miatt, a fiúk pedig félnek a keringő betanulásától. Ott van már a levegőben a tinédzserkort lezáró, szép téli hagyomány, a szalagavató izgalma. Talán csak a tanári kar és az iskolaigazgató nem érez izgatottságot, hiszen ők túl vannak számtalan bálon, és minden évben búcsút kell mondaniuk közel száz diáknak. A vásárosnaményi Városi Sportcsarnokban az ott töltött, több éves időszak megkoronázásaként, idén is szalagot tűzött az iskola, valamint a végzősök osztályfőnökei az iskolától hamarosan búcsúzó tanulóknak. A vásárosnaményi Lónyay Menyhért Baptista Szakgimnázium és Szakiskola intézményében a diákok tanulmányuk utolsó félévén váltak jogosulttá, hogy viseljék a szalagot, melyet ismét fényes ünnepség keretein belül kaptak meg a végzősök. A szalagtűző ünnepség Keresztury Dezső szavait idézve, az öt végzős osztály bevonulásával kezdődött, mely a Himnusz közös éneklésével folytatódott. A Himnusz fenséges hangjait követően Ellen Nitt: Azt hittem című költeményét, Tar Dorina 12.A osztályos tanuló tolmácsolta a megjelentek számára. Ezt követően ünnepi beszédet mondott az intézmény igazgatója, Májer Ibolya. Szavaiban az iskolától nemsokára búcsúzó diákoknak, és őket támogató szüleiket, majd az őket tanító pedagógusokat látott el szívhez szóló tanácsokkal. Az ünnepi beszédet követően Balog Sándor 10.A osztályos tanuló, Secret Garden: Üzenet  titkos kertből című szerzeményével örvendeztette meg a megjelenteket. A csodálatos tangóharmonika játék után, Böjte Csaba gondolataival kezdődött meg az est legjobban várt pillanata, ahol az öreg diákok megkapták hagyományos díszüket, a szalagot. Elsőként a 12.A osztály tanulói, azaz az informatika, kereskedelem és vendéglátó-ipari ágazat képviselői számára, Gecseyné Papp Zsuzsa tűzte fel a szalagot.

Szalagot kaptak:

Varga Gergő, Rostás Lili, Pataki Anita, Jónás Barbara, Szájbert Henrietta, Lovas Annamária Erika, Sebestyén Ildikó, Pályka Réka, Jóni Zita, Tar Dorina, Nagy Ákos, Tóth Mónika, Szoták Tamás, Flórika Judit, Rostás Melinda, Jóni Katalin, Kósa Máté, Bartha Péter Szebasztián, Simon Gyula Richárd, Baranyi István, Gajdosi Roland, Baráth Máté, Zsigó Rolnad.

Másodikként a 11.C osztály végzős diákjai kaphatták meg szalagjaikat, akik a cukrász és a pék szakma alapjait sajátították el az iskolában. A szalagokat osztályfőnökük, Balázsné Sipos Éva tűzte fel a végzős diákok számára.

Szalagot kaptak:

Balogh Tamás, Lőrincz Vivien, Mercz Dóra, Bara Dalma, Flórika Klementina Etelka, Kiss Dominika, Danó Tünde Éva, Kuru Dávid, Pályka Alexandra Fanni, Báki Regina, Bagu Krisztián, Páter Vivien Henrietta, D-Baranyi János, Kovásznai Balázs.

Harmadikként a 11.D osztály  osztály tanulói következtek, akik hegesztők, épület-és szerkezetlakatosok, valamint férfiszabók lesznek tanulmányaik befejezését követően. A szalagot osztályfőnökük, Filéné Huszti Zsuzsa tűzte fel az öreg diákoknak.

Szalagot kaptak:

Erdei Melinda, Oláh Edit, Milák Csaba, Birke Márk, Nehéz Gábor, Koncz Tamás, Orgován Péter, Jónás Dávid, Ponczók Sándor, Virágh Tibor, Németh Tamás Adrián, Kondor Alex, Dufla Dominik Bertalan, Mező Dominik Krisztián, Oláh Martin, Jónás Bertalan Ivó, Tóth András, Samu Piroska, Rózsa Sándor, Toldi Alexandra, Bákai Tamás, Dinák Roland, Balogh Roland Vilmos, Flórika Tamás.

A szalagtűzés sorát a 11.E osztály tabulói folytatták, akik az eladó szakmát kezdték el 2017 szeptemberében. A szalagot osztályfőnökük, File Katalin tanárnő tűzte fel a diákoknak.

Szalagot kaptak:

Horváth Anita, Horváth Klaudia, Horváth Bianka, Tóth Alekszandra, Vékony Marianna, Horváth Patrik, Éles Dominik, Újvári Boglárka, Vadász Vanessza, Lakatos Noémi,  Csicák Ramóna, Tóth Dominika, Hanyu Erzsébet, Baráth Krisztina, Budai Tünde, Pályka Viktória.

Utolsóként a 11.F osztály végzős diákjainak ünnepélyes szalagtűzése következett, mely osztályban a pincér és szakács tanulók készültek fel választott szakmájuk elsajátítására. A szalagot Szászi Dóra tűzte fel a tanulóknak.

Szalagot kaptak:

Mészár Nándor, Serbán Erzsébet Dzsenifer, Zámbó Patrícia Katrin, Varga Éva Ramóna, Kokas Erzsébet, Lakatos Evelin, Lakatos Barbara, Nyárádi Eszter, Zun Vanessza, Gyügyi Irén, Ármós Henrietta, Ling Olivér, Sófi Zoltán, Szegedi Dávid, Kovács Tibor, Rózsa Attila, Sólyom Balázs, Ferenczi Krisztián, Árvai Attila, Deák Tamás Zsolt, Tóth Csaba.

Ezt követően a végzős osztályok képviselői hálájuk és tiszteletük jeleként szalagot adtak át Májer Ibolya igazgatónőnek, Tóth Lajos nyugalmazott címzetes igazgatónak, valamint Cserepes Sándor és Varga Zoltán igazgató-helyettesnek. Az ünnepélyes ceremónia az öt végzős osztály levonulásával zárult. Amíg a végzős diákok átöltöztek táncaikhoz, ismét az intézmény tehetséges diákjai és tanárai által előadott programok színezték az estét. A színvonalas műsorban az iskola tehetséges diákjaitól számos ismerős dallam csendült fel, tangóharmonika, citera, valamint ének formájában. Így citerajátékával kápráztatta el a közönséget Filéné Huszti Zsuzsanna. Két énekes produkcióval lepte meg az ünneplőket Horváth Zoltán, aki Máté Péter: Most élsz és a Republic: Erdő közepén járok című szerzeményét adta elő. Végül ismét Balog Sándor tangóharmonika játékában gyönyörködhettek, aki Piazzolla: Libertango című szerzeményét adta elő. A dallamok után elérkezett az ünnepség másik fénypontja, a végzős diákok táncai. Elsőként a 11. évfolyam kápráztatta fel a közönséget, egy légies, elegáns angol keringővel, melynek zenéje romantikus és nosztalgikus is volt egyben. A Séra Alexandra táncpedagógus által betanított angol keringő, minden ünneplőt visszarepített az angolszász társasági összejövetelek, valamint gyertyafényes bálok idejébe. A végzősök második tánca, az örök kedvenc bécsi keringő volt. A 12.A osztály tolmácsolásában, a Demeter Anna táncpedagógus által betanított tánc ragadta magával a közönséget. A szalagtűző rendezvényt végül a végzős diák közös dala zárt, ahol az Ismerős arcok: Nélküled című számát énekelték el közösen a végzős diákok.