Közzétette - Kategória - Bereg, Szatmár és Rétköz térségi krónikái, Felső-Szabolcsi sziréna, Katasztrófavédelmi hírek, Pusztadobos, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Szatmár hírei, Szatmári szíréna

Szabadtéri tűz oltása adott feladatot a tűzoltóknak Pusztadoboson


Szabadtéri tűz tűzoltó

Illusztráció

21 esetben szabadtéri tűzesethez riasztották szombaton a tűzoltókat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Baktalórántházán egy családi ház tetőszerkezete gyulladt ki, az épület lakhatatlanná vált.
Hat hektár területen égett a nádas szombat délelőtt Ófehértó és Magy között. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Nagykálló külterületén kéthektáros területen gyulladt be a száraz aljnövényzet, itt a nyíregyházi hivatásos és a nagykállói önkéntes tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Kisléta és Nyírbogát között a nyírbátori hivatásos tűzoltóknak kellett háromhektáros területen beavatkozniuk, míg Kisvárda mellett a 4-es számú főút mentén szintén három hektáron gyulladt meg a nádas és a száraz aljnövényzet, itt a közúti forgalmat is veszélyeztette a sűrű füst. Kisebb területeken, Fényeslitkén, Pusztadoboson, Nyírtasson, Nyírmihálydiban, Napkoron, Nyíregyházán és Nyírbogdányban is a szabadtéri tűz oltása adott feladatot a tűzoltóknak. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Kigyulladt egy száz négyzetméteres családi ház tetőszerkezete és a nyílászárói, valamint berendezési tárgyak is égtek szombat este Baktalórántházán, az Ady Endre utcában. A helyi és a nyírbátori hivatásos tűzoltók több vízsugárral oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt, az ott lakók elhelyezéséről gondoskodtak.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük