Közzétette - Kategória - Fehérgyarmat, Felső-Szabolcs hírei, Katasztrófavédelmi hírek, Nyírség hírei, Nyírségi sziréna, Regionális hírek, Rétköz hírei, Szabolcs hírei, Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei, Szabolcsi sziréna, Szatmár - Szabolcs - Rétköz térség hírei, Szatmár hírei, Szatmári szíréna

Súlyos viharkárok Nyíregyházától Fehérgyarmatig

További részletek a képre kattintva...

Illusztráció

Az április 25-i viharos szél több helyen okozott károkat és fennakadást térségünkben, megyénk tűzoltóegységeit megrongált tetőszerkezetek és sérült fák miatt riasztották még vasárnap is.

Baktalórántházán, a Köztársaság téren nagyméretű fűzfa két nagy ága lehasadt és egy lakóház kerítésére dőlt. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók dugólétra segítségével, motoros láncfűrésszel avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt.

Császló és Csegöld között kettéhasadt és a közút felé megdőlt egy nagyméretű fa, így veszélyeztette a közúti forgalmat. A kisvárdai hivatásos és a csengeri önkormányzati tűzoltók egységei avatkoztak be gépezetes tolólétrával és motoros láncfűrésszel. Személyi sérülés itt sem történt.

A gyalogos- és közúti forgalmat is veszélyeztette egy nagyméretű platánfa lehasadt ága Nyíregyházán, a Honvéd utcán. Szintén sérült fa miatt riasztották a tűzoltókat Császlóra, Jánkmajtisra és Csegöldre. A tűzoltók valamennyi helyszínen gépezetes tolólétrával és motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Egy porcsalmai szociális rendeltetésű épület hullámpala-fedését is megbontotta a szombati, viharos szél. A sérült palatáblákat a tyukodi önkéntes tűzoltók távolították el, majd lefóliázták a sérült tetőrészt.

Fehérgyarmaton, a Kossuth téren, négyszintes panelépület tetején álló, mintegy tíz méter magas antenna dőlt meg az utcafront felé, veszélyeztette a gyalogos- és járműforgalmat. A fehérgyarmati és a kisvárdai hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétra és kéziszerszámok segítségével avatkoztak be, a veszélyeztetést megszüntették.

katasztrofavedelem.hu