Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Sok magyarnak már használt autóra sincsen pénze, nagyon visszaesett a vásárlási kedv


Márciusban a DataHouse adatai szerint 8 573 import használt személyautó kapott hazai rendszámot, ami az egy évvel ezelőtti értékhez (9 717) képest csaknem 12 százalékos visszaesést jelent – közölte a JóAutók.hu csütörtökön.

FORRÁS: ORIGO

Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója az adatokat kommentálva megállapította, hogy az előző hónapokban átlag felett regisztráltak behozott személyautókat, a mostani adat viszont azt erősíti meg, hogy az import mértéke immár több mint egy éve képtelen elmozdulni a havi 9 ezres darabszám közeléből. A márciusi csökkenés is megerősíti azt a korábbi előrejelzést, hogy néhány százaléknál nagyobb mértékben idén sem fog felfelé mozdulni a behozott autók mennyisége – tette hozzá.

A behozott használt autók között a legnépszerűbb márka továbbra is a Volkswagen 12,8 százalékos részesedéssel, amelyet ismét az Opel követ (8,9 százalék), hajszálnyival előzve a Fordot (8,8 százalék). A negyedik helyet az Audi (6,7 százalék) tartja, az ötödik helyen azonban most a BMW (5,8 százalék) áll, átvéve a Mercedes (5,6 százalék) tavalyi pozícióját.

A használtautó-import mennyisége az idei első negyedévben összesen 27 214 volt, ami közel 2 százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszakában regisztrált 26 704-es értéket. Ugyanebben az időszakban az újautó-eladások száma már 31 669 volt, ami több mint 7 százalékkal múlja felül az egy évvel korábbi 29 537-et.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük