Közzétette - Kategória - Galéria, Kép, Kiemelt album, Kiemelt rendezvények, Sárkányhajó Roadshow, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Sárkányhajó Roadshow: Vásárosnaményi sárkányok sikerei a gergelyiugornyai Tisza-parton


Sárkányhajo roadshow vasarosanmeny

Vásárosnamény – Fantasztikus hangulat, látványos hajócsodák és csordulásig megtelt gergelyiugornyai partszakasz várta a Bereg szívében azokat, akik kilátogattak az immáron második alkalommal megrendezendő Sárkányhajó Roadshow rendezvényre. Vásárosnamény Város Önkormányzatának, a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek, valamint a Vásárosnaményi Sport Egyesület Kajak-Kenu Szakosztályának közösen szervezett versenyén ugyanis a beregi, szatmári és felső-szabolcsi sárkányok ismét tartalmas verseny mellett arattak nagy sikert. A Tisza beregi partszakaszán bár magas vízállás fogadta a versenyzőket, de az elmúlt évhez hasonlóan most is sikerrel állták a “sodrást” a sárkányok a vásárosnaményi Roadshown, amelyen összesen négy tájegység, huszonkét egysége szerepelt.
Sárkányhajo roadshow vasarosanmeny 2
A szikrázó napsütésben, tartalmas programokkal tarkított sportesemény mellett számos más rendezvénnyel, koncertekkel, táncos bemutatókkal is készültek a szervezők. A magas vízállás és a nagy sodrás miatt komoly erőfeszítéseket kellet eszközölniük a kormányosoknak a beállás pillanatában, ám a kezdeti nehézségek után a víz kiismerésével akadálymentesen folyt le a verseny. Filep Sándor, Vásárosnamény polgármesterének megnyító szavait követően a verseny négy kategóriában zajlott, ahol két időfutam összesített eredményei alapján hirdettek győztest a szervezők.

A sport jegyében zajló eseményen nehéz körülmények várták a részvevőket. A nyári szünet ellenére négy iskola is csapatot állított ki és nem csak a városi cégek küzdöttek meg egymással, a környékbeli önkormányzatok dolgozói is kihívták Vásárosnamény Önkormányzatát, melyben ezúttal is sikeresen helyt állt a város első embere, Filep Sándor. A tizenhét településből és cégből álló két fordulós versenyt végül a Tuzsér Száz Csapás csapata nyerte meg. A kisebb korcsoportokban több vásárosnaményi diákból álló összeállítás diadalmaskodott a végső elszámolás során.
Sárkányhajo roadshow vasarosanmeny 1
Az ünnepélyes díjátadón a város polgármestere adta át a díjakat, okleveleket és elismeréseket a helyezetteknek, aki záróbeszédében kiemelte, hogy a Bereg szíve ismét dobbant és megmutatta, hogy együtt közösen, egy csapatként képesek vagyunk országosan is elismert versenyekkel öregbíteni a város hírnevét, mely méltó előfutára volt a két hét múlva kezdődő Zoárd-napi Sokadalomnak.

[slideshow_deploy id=’126267′]

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/BeregiHirek/videos/1396056760483379/” width=”650″ height=”365″ onlyvideo=”1″]

 

Végeredmények

Általános iskolások.

5-6. korcsoport:

Kenussz I.

1:44,96.

7-8. korcsoport:

1. Kenussz II.

1:35,49

2. Tiszai Vikingek

1:38,62

Középiskolások:

1. Hajólapátjavítók

1:37,60,

2. Rákóczisok

1:37.61.

Cégek-Települések:

1. Tuzsér Száz Csapás

1:28,34

2. TRX

1:28,43

3. Agroil

1:30,52

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük