Közzétette - Kategória - Bereg, Beregi Krónikák, Beregi Sport krónikák, Kiemelt rendezvények, Regionális hírek, Rendezvények, Sárkányhajó Roadshow, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Sárkányhajó ROadshow: Újra dobbant a Bereg sportszíve Vásárosnaményban


Sárkányhajó ROadshogy Vásárosnamény-Gergelyiugornya (1)

[srizonfbalbum id=269]

Vásárosnamény – A Sárkányhajó ROadshow keretein belül a hétvégén Vásárosnaményt is bevették a magyar sárkányok. A helyi önkormányzat, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, valamint a most alakult Vásárosnaményi SE kajak-kenu szakosztályának közös versenye nagy sikert aratott.

A Sárkányhajó sportág Dél-Kínából származik. Több mint 2000 éves története Qu Yuan legendájához kapcsolódik.Qu Yuant a kínaiak által nagyon szeretett költőt és államférfit hamis vádak alapján, pusztán féltékenységből hazaárulással vádolták és száműzték. A korrupt Chu Királyság Kormánya elleni végső tiltakozásaként a Mi Lo folyóba vetette magát. A kínaiak soha nem felejtették el ezt a kétségbeesett, de hősies tettet. A halászok azért versenyeztek, hogy megtalálják a holttestét, mielőtt a halak felfalják, doboltak, lapátjaikkal ütötték a vizet és rizsgombócokat szórtak bele, hogy eltereljék azokat. Innen ered a hagyomány. Eltekintve attól hogy, néhány európai sportoló már korábban részt vett ilyen versenyeken, a kontinensünkön csak a 80-as évek végén kezdett ismerté válni a sportág.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/BeregiHirek/videos/1073731089382616/” width=”650″ height=”365″ onlyvideo=”1″]

A Bereg szívében először került megrendezésre a sárkányhajó versenyt, mely a hangulat a visszajelzések alapján és a szervezők ígérete szerint nem az utolsó viadal lesz. Huszonkét egység állt rajthoz a szombati eseményen, a nyári szünet ellenére négy iskola is csapatot állított ki és nem csak a városi cégek küzdöttek meg egymással, a környékbeli önkormányzatok dolgozói is kihívták Vásárosnamény önkormányzatát, amelyben a beregi város polgármestere, Fílep Sándor is hajóba szállt. Az eseményen megjelent Ughy Imre régiós sportágfejlesztési megbízott is, aki a helyszínen segítette az új egyesület toborzó munkáját.A települések versenyét a Gemzsei Gladiátorok nyerték meg, míg a cégek versenyének döntőjében az AGROIL-K volt a legjobb.

Végeredmény:

Általános iskolák:

1. Vásárosnamény DSE úszó csapata,

2. Záhony általános iskola

Középiskolák:

1. Rákóczisok,

2. Beregi sárkányok

Települések:

1. Gemzsei Gladiátorok,

2. Záhony önkormányzat,

3. Tuzséri Százcsapás

Cégek:

1. AGROIL-K,

2. Vörös Meteor Vásárosnamény,

3. Eötvös Hajó

[slideshow_deploy id=’108454′]

  Fotók: Pál Karolina


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük