Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Rossz hírt kaptak az iPhone-osok: eddig ingyenes szolgáltatások is fizetősek lesznek


Meglepetéseket tartogat az Apple szervizelési szabályzatának változása az iPhone-ok tulajdonosainak. Például több olyan hibafajta javíttatásáért is fizetni kell a jövőben, melyek kezelése eddig ingyenes volt.

Változnak a garanciális javítások szabályai az Apple-nél

Hiába tartják tokban, sérülnek az Apple készülékei is. Eddig a vállalat javította vagy cserélte azokat az eszközeit, melyek karcolódtak vagy megrepedtek, ha más sérülés nem mutatkozott rajtuk. Függetlenül attól, hogy iPhone-ok, Watch-ok, iPadek vagy Mac-ek voltak.Azonban a 9to5Mac információi szerint változtat a cég a szervizelési szabályain. A jövőben az egyszerű karcolásokra, repedésekre nem lesz érvényes a garanciális javítás az iPhone-oknál és a Watch-oknál, így azokért fizetni kell.

Azonban a HVG megjegyzi, az iPadeknél és a Mac gépeknél továbbra is érvényes marad a garancia a hajszálkarcok javítására.

Új AI-szolgáltatásokat mutatott be az Apple

Egyébként az Apple a 2024-as WWDC fejlesztői konferenciáján mutatta be az új „Apple Intelligence” funkciócsomagját, amely mesterséges intelligenciát (AI) integrál az iOS 18, iPadOS 18, és macOS Sequoia rendszerekbe.Az új funkciók között olyan AI-asszisztensi fejlesztések szerepelnek, mint például e-mailek összefoglalása, kép- és hangulatjelgenerálás, valamint a modernizált Siri hangasszisztens.

Az Apple az AI-képességek terén a személyre szabhatóságra, valamint a magánélet védelmére helyezte a hangsúlyt. Hangsúlyozták, az eszközön belül lokális adatfeldolgozást alkalmaznak, csökkentve a felhőalapú tárolás szükségességét.Mindezek mellett az Apple integrálta a ChatGPT-t az iOS-be, lehetővé téve, hogy anélkül kapjanak hozzáférést a chatbotszolgáltatásokhoz a felhasználók, hogy fiókot kellene nyitniuk.

Azonban az új funkciók kihasználásához olyan új hardverek szükségesek, mint az iPhone 15 Pro modellek vagy az M1 chippel rendelkező eszközök.Az új AI funkciók a szoftverfrissítésekkel még az idén elérhetővé válnak. A fejlesztők pedig a nyáron kezdhetik a béta verzió tesztelését.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük