Közzétette - Kategória - Elsőkézből a Beregből, Fejlesztések a Beregben, Filep Sándor, Gergelyiugornya, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek, Zoárd-napi Sokadalom, Zoárd-napi Sokadalom

Republic, Rúzsa Magdi és Csík Zenekar koncertek – Terítéken Vásárosnamény turizmusa!


Vásárosnamény – Minden eddiginél komolyabb tervei vannak Vásárosnamény Város Önkormányzatának a turizmusfejlesztés terén: saját és uniós forrásokra támaszkodva készül hangsúlyosabb jelenlétre a térségi, valamint a hazai idegenforgalmi palettán. A Bereg és annak szívének Vásárosnaménynak turizmusáról Filep Sándort, a város polgármesterét kérdeztük.

Személyes élményeivel kezdte tájékoztatóját Filep Sándor, ahol a Tisza-parton eltöltött gyermekkori élményeit elevenítette fel.

Nos hiszem azt, hogy a programok beindulásával, a gergelyiugornyai Tisza-part frissülve, megújulva, tisztán, ápoltan, gondozottan várja majd a Gergelyiugornyára érkezőket.
Indulnak a kerékpáros vándortáborok, vízi vándortáborok és egy olyan megújult, megszépült bázison ami a kajak-kenusoknak is az otthona. Indul az a rendszer, ami koronavírus-veszélyhelyzetet követően elindulhat.
A biztonságot előtérbe helyezve várjuk majd az ideérkezőket, ezzel a beregi és vásárosnaményi vendégszeretettel, ami eddig is jellemző volt ránk. Mindig igyekszünk előre lépni, épp ezért én tisztelettel köszönöm mindenkinek, aki névvel vagy esetleg név nélkül levelekkel bombáz engem, hogy ez elmúlt időszakban semmi nem történt Gergelyiugornyán. Lehet, hogy nem sok minden történt, de úgy hiszem, hogy az a néhány száz millió forint, ami ide érkezett és még ide érkezik a jövőben, az mindenképpen a gergelyiugornyai Tisza-part fellendítését szolgálja majd. Hiszem azt, hogy az önkormányzati tulajdonszerzés, az ingatlanok vásárlása, azok korrekt módon történő felújítása, átalakítása mind-mind segíti majd azt, hogy a Gergelyiugornyán működő kis- és közepes vállalkozások, vendéglátósok és szálláshely kiadók, mind megtudjanak majd élni. Ügyelni fogunk arra, ahogy tavaly és tavaly előtt is már, hogy fölboronáljuk a homokos részt, tisztán és rendben tartjuk a füves részeket, mint ahogy most is látható. Nyilván ez a három hónap nem tett jót nekünk, de mindig annak örüljünk ami van. Most annak örüljünk, hogy ez a helyzet lezárul és Gergelyiugornya egy lehetőség, egy nagyon komoly lehetőség, hiszen ez a helyszínünk lesz a legkorábban látogatható.

Felhívta továbbá az üdülőövezet szabályainak betartására, ahol kitért arra, hogy

Autóval a gergelyiugornyai Tisza-partra ne hajtsunk be. Nyilván aki faház tulajdonos, az ezt megteheti, de aki a táblák kihelyezése után behajt majd, az bizony a büntetésekkel találja magát szemben. V.I.P belépő idén nyártól nincsen, tehát senki nem bombázza az önkormányzatot ilyen irányú kérésekkel.
A Tisza-part után a város több turisztikai helyszínének fejlesztéseire is kitért, így megemlítette az Atlantika Vízi Vidámpark június végén, július eleji indulását, valamint a Movie Planetet is. A fejlesztések sorából nem maradhatott ki a Szilva Wellness- és Termálfürdő fejlesztéseit is. Nem hagyta szó nélkül a Bereg szívének nyári programjait sem,
Nagyon sok minden történik idén nyáron is, de így is nagyságrendekkel kevesebb, mint amit terveztünk, hiszen első terveink szerint június 5-6-7-én lett volna a Zoárd-napi Sokadalom, amely átkerült szeptember 4-5-re. Reményeink szerint ez a dátum nem borul majd, ahol egy komoly megyenappal összekötött programot tervezünk. 4-én lenne a Zoárd-napi Sokadalom nyitórendezvénye Csík zenekari koncerttel, a felvonulást követően, a kirakodóvásárt követően remélhetőleg mindenki jól szórakozik majd. Szombaton szeretnénk a gyermekeknek kedvezni, hiszen a gyermekprogramjaink elmaradtak. Épp ezért ezt mindenképpen szeretnénk pótolni. Szeptember 11-én Beregsurányban este pedig, egy 90 perces Rúzsa Magdi élő koncert lesz.
Augusztus 20-a az Új kenyér ünnepe, Szent István államalapítónk ünnepe, az egyházakkal egyeztet, velük fogunk méltóképpen emlékezni. Ugyanakkor 21-én egy Repuplic koncertre kerülhetne sor, itt Gergelyiugornyán. Ez egy nyár nyitó- ás záró koncert is lehetne, természetesen ingyenesen, a szabályok betartásával. De hiszem, hogy egy olyan időszakot zárunk le ezzel, ami a fejlesztések és a beruházások tekintetében, valamint a programok szervezésének tekintetében is komolyat lépünk előre.

Zárásként a turisztika további célállomásairól beszélt, mint a Beregi Múzeum, a Tomcsányi Kastély, a megújuló Eötvös – kúria, a Hunor Hotel Vadászati Kiállítását.

Ez egy irány már a 2021-es Vadászati Világkiállításra, amelynek büszkén és bátran kijelenthetem, hogy házigazdái leszünk. A vidéki helyszínek közül , kiemelt szerepet kap ez a kisváros. Vásárosnamény a vadászati turizmus, a lovas turizmus, a kerékpáros turizmus, a vízi turizmus és a Középkori Templomok Útja kapcsán ott van a turisztikai palettán. Hiszem azt, hogy nagyon sokan érkeznek majd Vásárosnaményba, de még egyszer mondom biztonság, türelem, megértés és az a vendégszeretet ami nagyon fontos. Ez eddig is jellemző volt Vásárosnaményra, a Bereg szívére, erre a vendégszerető kisvárosra, itt a Bereg kapujában.