Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Rengeteg a magyar beteg, de ez most nem Covid okozza a legnagyobb gondot


Tovább csökkent a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ csütörtökön a honlapján.

Azt írták, hogy az év 13. hetében a koronavírus örökítőanyagának átlagkoncentrációja a szennyvízben országos átlagban tovább csökkent. A mintavételi helyek zöménél az örökítőanyag koncentrációja már a kimutatási határ alá csökkent – tették hozzá. Mint jelezték, a városok többségét stagnáló tendencia jellemzi, enyhe emelkedés Békéscsabán, Pécsett és Tatabányán detektálható, míg csökkenés Miskolcon és Székesfehérváron mérhető.

Közölték azt is, hogy a 13. héten az influenza A vírus örökítőanyagának országos átlagkoncentrációja emelkedést mutat. Ugyanakkor öt mintában a vírus örökítőanyagának koncentrációja elérte a kimutatási határt – tették hozzá.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint március 25. és 31. között 16 200 ember fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Tájékoztatásuk szerint akut légúti fertőzés tüneteivel 161 500 ember keresett fel orvost.

A tizenharmadik héten influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz forduló betegek 34 százaléka volt gyermek, 33,3 százaléka a 15-34 évesek, 22 százaléka a 35-59 évesek, 10,7 százaléka pedig a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.

(MTI)


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük