Rendvédelmi napot szerveznek csütörtökön, Nyíregyházán

Rendvédelmi napot szerveznek csütörtökön, Nyíregyházán. A program célja, hogy a lakosság jobban megismerhesse az egyes szervek tevékenységét.

Látványos bemutatók, technikai eszközök és járművek nyújtanak betekintést a rendvédelmi, illetve a fegyveres szervek munkájába csütörtökön, a Kossuth téren. A résztvevő szervezetek ünnepélyes felvonulása a MH 5. Bocskai István Lövészdandár Zenekarának kíséretével 8.45-kor indul az Erdő sorról, majd a Kossuth utca – Vay Ádám körút – Hősök tere útvonalon érkezik a Kossuth térre.

A helyszínen a Megyei Rendőr-főkapitányság jóvoltából kutyás- és kommandós bemutatót is láthatnak az érdeklődők, de mint a szóvivőtől, Fülöp Gergelytől megtudtuk, bűnmegelőzési tanácsokkal is ellátják majd az arra járókat.

A Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság elsősorban tűzmegelőzési és műszaki mentési bemutatókkal készül a Rendvédelmi Napra. A szerv szóvivője, Dóka Imre elárulta, a résztvevők a tűzoltás és a roncsból mentés technikáját is megismerhetik majd a Kossuth téren.

Vélemény, hozzászólás?