Közzétette - Kategória - Bereg, Szatmár és Rétköz térségi krónikái, Beregi Krónikák, Beregi sziréna, Felső-Szabolcs hírei, Felső-Szabolcsi sziréna, Határrendészeti hírek, Nyírség hírei, Nyírségi sziréna, Regionális hírek, Rétköz hírei, Rétközi sziréna, Szabolcs hírei, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Szabolcsi sziréna, Szatmár hírei, Szatmári szíréna, Vezér cikkek

Rendőrségi felhívás! Fokozott veszélyben a gyalogosan és kerékpárral közlekedők


rendorseg

Megelőzési tanácsok a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának munkatársaitól. Az őszi és téli időszakban gyakrabban történnek gyalogosokat, kerékpárosokat érintő közlekedési balesetek. Az elmúlt hetek tapasztalatai is ezt mutatják. A gyalogos- és kerékpáros gázolások elkerülése érdekében fogadják meg a baleset-megelőzési szakemberek tanácsait!

6 jó tanács:

1. Vezessenek lassabban, körültekintőbben!
2. Tartsák tisztán a gépjármű fényszóróit, szélvédőit, cseréljék le az elöregedett ablaktörlő lapátokat!
3. A járművel ne induljanak el a belső párásodás megszüntetéséig!
4. Számoljanak azzal, hogy a jármű féktávolsága a hőmérséklet, a leesett csapadék és az útviszonyok függvényében akár jelentős mértékben is megnőhet!
5. Az úttesten lassabban áthaladó gyalogosokkal legyenek türelmesek, biztosítsák biztonságos átkelésüket!
6. A fokozott óvatosságra különösen nagy szükség van a belterületi csomópontoknál, a bevásárló központok, vasúti és autóbusz pályaudvarok környezetében, a gyalogos átkelőhelyek megközelítése során, valamint a gyermekek, a fiatalok és az idősek által látogatott intézmények (tanintézetek, sportlétesítmények, nyugdíjas otthonok) közelében.