Közzétette - Kategória - Barabás, Bereg, Szatmár és Rétköz térségi krónikái, Beregi Krónikák, Beregi sziréna, Határrendészeti hírek, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Vezér cikkek

Rendőrkutya szimatolta ki a csempészcigit Barabásnál


Rendőrkutya szimatolta ki a csempészcigit Barabásnál

Fotók: NAV

Barabás – 230 doboz adózatlan ukrán eredetű cigarettát rejtett el gondosan az autó műszerfalában az a férfi, akit a barabási határátkelőn lefülelt a szolgálati kutya.

Esetenként az egész gépjárművet átalakítják a csempészek, olykor csak az üres helyeket „bélelik ki” csempészáruval, azonban a cigarettakereső kutyák előtt nem marad rejtve egyetlen gondosan eldugott szál dohány sem.

Az utóbbi „lehetőséggel” próbálkozott egy kettős állampolgárságú férfi a barabási határátkelőn. Az elsődleges ellenőrzéskor látszólag minden rendben volt, a pénzügyőrök nem találtak átalakítást a személyautón, a sofőr csak a vámmentes mennyiségű dohányról nyilatkozott. A szolgálati kutya azonban jelzett.

A másodlagos vizsgálatnál a gépjármű műszerfalának kijelzője mögött és a pótkerék alatt 230 doboz zárjegy nélküli ukrán cigarettát találtak, melyről a férfi elismerte, hogy ő maga rejtette oda.

A sikeres ellenőrzések bizonyítják, hogy kisebb mennyiséggel sem érdemes próbálkozni. A pénzügyőrök a 230 doboz (4600 szál) adójegy nélküli cigarettát lefoglalták és több mint négyszázezer forint jövedéki bírságot szabtak ki, valamint költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük