Közzétette - Kategória - Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái

Rendőrkézen az autótolvaj – Gyors elfogást eredményezett az ibrányi és a gödöllői rendőrök együttműködése


A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Ibrányi Rendőrőrse lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a 48 éves galgahévízi V. Zoltán ellen. A férfit egy mikrobusz elvitele közben érte tetten a jármű tulajdonosa paszabi háza udvarán 2024. február 6-án este. A kiérkező rendőröknek a tulajdonos elmondta, hogy a kapu csattanására figyelt fel, és kinézett az ablakon. Ennyin múlott, hogy megakadályozta a közel húszmillió forintot érő gépjármű ellopását. A tetten ért V. Zoltánt az ibrányi rendőrök előállították a rendőrőrsre, és gyanúsítottként hallgatták ki. Elismerte a bűncselekmény elkövetését, és habár tettére nem tudott magyarázatot adni, azt állította, hogy megbánta.

Február 7-én egy ibrányi autószerelő műhely udvaráról jelentettek be autólopást, ez esetben a tolvaj sikerrel járt. A rendőröknek néhány percnél több időre nem is volt szükségük ahhoz, hogy biztosak legyenek abban, V. Zoltánt kell keresniük mint feltételezett elkövetőt. A rendőrök megállapították, hogy a férfi a személygépkocsival elhagyta Ibrányt, sőt, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyét is, és vélhetően galgahévízi lakóhelyére ment, ezért a Gödöllői Rendőrkapitányság munkatársaitól kértek segítséget. A helyi erők V. Zoltán háza előtt megtalálták az Ibrányból elvitt autót, őt pedig a szomszédos, lakatlan ingatlanban kapták el, ott rejtőzködött.

V. Zoltánt elfogása után előállították a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra, az újabb bűncselekmény miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük