Közzétette - Kategória - Nyírbátor, Nyírség hírei, Nyírségi sziréna, Regionális hírek, Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Rendőrkézen a strandi szarka


Illusztráció Fotó: sonline.hu

Letartóztatását indítványozza az ügyészség annak a férfinak, aki élettársával több vendég kikapcsolódását is megkeserítette a nyírbátori strandon – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A nyomozás során azt állapították meg a rendőrök, hogy a gyanúsított az élettársával 2020. augusztus 9-én délután a nyírbátori strandon tartózkodtak, ahol elhatározták, hogy a vendégek értékeit ellopják.

Kifigyelték, hogy az egyik vendég törölközővel takarta le a hátizsákját, amíg fürödni ment. A gyanúsított és élettársa a táskát magukhoz vették, amiben 46.000,- forint értékben mobiltelefon, kozmetikumok és okiratok voltak.

Ezután a gyanúsított az élettársával az öltözőszekrényekhez ment, ahol nagy erővel kezdte rángatni az egyik szekrényajtót, amit ki is nyitott. A szekrényből két táskát is magukhoz vettek, tele okiratokkal, készpénzzel. A lopott holmi egy részét a strand melletti erdőben elrejtették egy fa alá, ahol a rendőrök azokat meg is találták.

Az elkövetők közül a férfi eddig 19 alkalommal volt büntetve, jelenleg is felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt áll, így az ügyészség szerint fennáll a veszélye, hogy szabadlábon újabb bűncselekményt követne el.

A férfi egyébként tagadja a lopások elkövetését, így annak is fennáll a veszélye, hogy szabadlábon befolyásolná a tanúkat, megnehezítené a bizonyítást. Ezen okok miatt az ügyészség az őrizetben lévő férfi letartóztatását indítványozta, amiről holnap dönt a nyomozási bíró. A férfi élettársa beismerő vallomást tett, így ő szabadlábon védekezhet.