Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Reagált a szolgáltató: Jön a naparányos – így számolják ki az új gáz-és áramszámláinkat


Mi is beszámoltunk arról, hogy csütörtök reggel Németh Szilárd a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos egy rendkívül tájékoztatót tartott. Itt bejelentette a rezsicsökkentés korlátozására vonatkozó részleteket, például azt, hogy a kormány úgy döntött, meghatározza az úgynevezett lakossági piaci árat – aki átlag felett fogyaszt energiát, az e szerint fog fizetni. Nem sokkal később a legújabb Magyar Közlönyben további részletek jelentek meg.

Most pedig megszólalt az MVM is. Részben biztosították a lakosságot, hogy nem kell majd szerződést módosítaniuk és hogy a vonatkozó árakat mindenki megtalálja majd a szolgáltató weboldalán. A bejelentésük emellett arra is vonatkozik, hogy a továbbiakban hogyan számolják majd a fogyasztások költségeit.

Kiderült: naparányos elszámolást fognak alkalmazni.

„Az éves elszámolási időszak alatti fogyasztását minden mérővel rendelkező ügyfél megtalálhatja az éves elszámolószámlája 3. oldalán, vagy az online ügyfélszolgálati felületeken, illetve a mobilapplikációkban. Az ügyfelek a kedvezményes mennyiségeket időarányosan jogosultak igénybe venni. Ennek érdekében az egyetemes szolgáltató naparányos elszámolást alkalmaz” – írják.

Kitértek arra is, hogy a rendelet nem érinti a nagycsaládosok részére már eddig is biztosított kedvezményt földgáz vonatkozásában, illetve hogy nem érinti a B GEO-tarifán vételezők által elfogyasztott és a H-tarifán fűtési idényben elfogyasztott energiamennyiséget.