Közzétette - Kategória - Beregi sziréna, Nyírségi sziréna, Rétközi sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Szabolcsi sziréna, Szatmári szíréna

Razziát indít a NAV a feketéző virág- és mécsesárusok ellen megyénkben


Illusztráció

Illusztráció

Virág-, koszorú- és ajándékkereskedőket, valamint mécsesárusokat ellenőriznek a napokban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal emberei az ország megannyi megyéjében — tudta meg a Magyar Idők.  Több helyszínen indulnak a vizsgálatok.

Mindenszentek előtt jelentősen megugrik bizonyos üzletek és szolgáltatók forgalma, a jelek szerint ezzel tisztában vannak a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) is. A szervezet adótraffi­pax elnevezéssel illetett internetes oldalának tanúsága szerint ugyanis számos megyében fokozott ellenőrzést tartanak a hivatal szakemberei októberben a virág-, a koszorú- és az ajándékkereskedőknél, valamint azoknál a vállalkozásoknál, ahol mécsest is kínálnak.

Szabolcs bizonyos városaiban is ezen a héten fognak hozzá a vizsgálódásokhoz. Hevesben, Zalában, Vasban és Pest megyében viszont már korábban nekiláttak az érintett gazdasági szereplők ellenőrzéséhez.

– Az adóhivatal szakemberei elsősorban arra kíváncsiak, hogy a virág-, koszorú- és mécsesárusok mindig átadják-e a nyugtát, számlát a vevőiknek, szabályszerűen használják-e online pénztárgépüket, megfelelően bejelentették-e alkalmazottaikat – mondta lapunknak az ellenőrzések kapcsán a NAV adóügyi szóvivője. Kis Péter András beszélt arról is, a szervezet miért teszi közzé előre a várható vizsgálatok időpontját és helyszínét.

– A lényeg a tájékoztatás. Nem a bírságolás a cél, hanem az, hogy minden gazdasági szereplő megtartsa a közteherviselési előírásokat – fogalmazott a szóvivő, majd megjegyezte: a szabályok betartatásában érdemi segítséget nyújt a NAV-nak az online pénztárgépek rendszere. A kasszák ugyanis rendszeresen továbbítják az adatokat az adóhivatalhoz, így kiderülhet, hogy az adott kereskedő mikor használja ritkábban a pénztárgépet, ahogy azt is meg lehet állapítani, mely gazdasági szereplők ütnek be kirívóan kevés tételt.

– A mostani vizsgálatsorozat tehát már a sokadik összehangolt hatósági akció idén – emelte ki Kis Péter András, majd hozzátette: az adóhivatal ezúttal is előre tájékoztatta az érintetteket az ellenőrzésekről.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye bizonyos városaiban is ezen a héten fogtak hozzá a vizsgálódásokhoz.

magyaridok.hu


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük