Közzétette - Kategória - BeregiHirek.hu, Kisvárda, Regionális hírek, Rétköz hírei, Vásárosnamény hírei, Vezér cikkek

Pro Progressio-díjat kapott a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium


Pro Progressio-díjat kapott a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium

Kisvárda – A természettudomány, a műszaki tárgyak és az informatika területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó középiskolákat, középiskolai tanárokat díjazott a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Pro Progressio Alapítványa, amelynek legfontosabb tevékenysége – a középiskolától kezdve a doktori képzésig – az innovatív gondolkodást elősegítő tehetséggondozás.
Ebben az évben tíz középiskolai tanár és tizennégy középiskola kapta meg a Pro Progressio-díjat ünnepélyes keretek közt október 13-án. Az alapítvány az elmúlt hét évben több mint 70 pedagógust és 90 intézményt támogatott anyagilag is, hozzájárulva természettudományi szakmai versenyek, bemutatók szervezéséhez, a műszaki pálya iránti érdeklődés növeléséhez.

Az idén a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium is szerepelt a díjazott középiskolák sorában a dr. Jámbrik Katalin, dr. Koncz Gábor és Tóth-Gál Zsuzsanna Napsugár vezette kísérleti bemutatókat felsorakoztató természettudományos műhely innovatív szakköri programjaival.

– Alapvetően a felfedeztető oktatás a célunk, úgy végzünk látványos biológiai és kémiai kísérleteket, hogy a gyerekek abba bekapcsolódhatnak. Velünk párhuzamosan dolgoznak, közben pedig értelmezzük a mozzanatokat. Ha óvodásokkal vagy általános iskolai alsó tagozatosokkal foglalkozunk, akkor egy mesén keresztül mutatunk be színes kísérleteket, középiskolás diákjainkkal pedig az emelt szintű biológia és kémia érettségi kísérleteit végezzük el kooperatív, gyakorlatorientált módszerekkel – ismertette a Besi pedagógusa, dr. Koncz Gábor. Hozzátette: a Pro Progressio-díjjal járó támogatásból pótolják a kísérleti bemutatók megvalósításához szükséges fogyóeszközöket.

Szabolcsonline


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük