Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Perzselő hőség és viharok várnak ránk ma


Most szusszan egyet a légkör, majd egy gyenge hidegfront hozhat több felhőt és némi csapadékot. Péntek délutántól már ismét visszatér a napos, nyári idő.

Csütörtökön a nap nagy részében napos idő várható fátyol-, illetve gomolyfelhőkkel, de késő délután, estefelé egy hidegfront hatására északnyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet. Csapadékzóna érkezik záporokkal, zivatarokkal. A déli, délnyugati szél főleg a Dunántúlon megélénkül, majd a front érkezésével északnyugatira fordul az áramlás, és a front mentén erős széllökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet általában 12, 19 fok között alakul, de a völgyekben ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Délután 27 és 32 fok közé melegszik fel a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A frontális felhő- és csapadékrendszer éjszaka az északkeleti, keleti megyéket is elhagyja, mögötte pénteken napközben felhőátvonulásokra számíthatunk általában sok napsütéssel. Néhol alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél élénk lesz, amelyet sokfelé erős lökések kísérhetnek. A hajnali 15, 20 fokról délután 24, 29 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

(Kiemelt kép: Tűzoltók távolítanak el egy viharban kidőlt fát a Zala megyei Sormás és Szepetnek közötti útról, Sormás közelében 2022. június 13-án. MTI/Varga György)