Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Pert nyert a kormány oktatáspolitikáját bíráló tanárnő, akit emiatt nem vettek fel új munkahelyére


Miután posztot tett közzé az oktatás területén érzékelt súlyos szakmai és egyéb hiányosságok miatt, új munkahelye újonnan kinevezett fideszes igazgatója nem kívánta alkalmazni a kecskeméti pedagógust. A tanárnő pert indított és nyert az ügyben. Szerinte nem helyes, ha az emberek “befogják a szájukat”, ha valami nem tetszik, mert féltik az egzisztenciájukat.

Fotó: Thinkstock

Pert nyert a kecskeméti pedagógus, Borosné Kerekes Lívia a Kecskeméti Szakképzési Centrum ellen – írta meg a Népszava. A pedagógos 2021-ben jelentkezett a Szent-Györgyi technikumba, ahol meg is egyeztek, szeptembertől ott kezdhet. A szakképzési centrumhoz tartozó Szent-Györgyiben augusztus 28-tól alkalmazhatták volna.

24.hu összefoglalója szerint azonban sem tantárgyi egyeztetésre, sem szerződéskötésre nem került sor.

A magyar szakos tanárnő közzétett az interneten a korábbi munkahelyével és a saját osztályával egy írást. “Ebben többek között az egyenlő bánásmód és a szakmaiság hiányáról, a politikai összefonódásokról írtam. Egy nappal később, július 6-án egy rövid elektronikus levelet kaptam a Szent-Györgyiből azzal, hogy átnézték a tantárgyfelosztást, mégsem kívánnak foglalkoztatni. A legnagyobb meglepetésemre ezt az üzenetet már a kecskeméti közgyűlés Fidesz-frakciójának egyik képviselője, Papp Zoltán jegyezte igazgatóként” – állította a Népszavának a tanárnő.

Gyanítja, hogy a lavinát a facebookos írása indította el, de nem hagyta magát, pert indított.

Végül nyert, ráadásul ügyvéd segítsége nélkül. A Kecskeméti Törvényszéken kimondták, 181 ezer forint kártérítés illeti meg a munkaszerződés meghiúsulása miatt. És kimondták azt is, hogy a Szent-Györgyi újonnan kinevezett igazgatója megsértette a jóhiszeműség, a tisztesség és az együttműködés elvét. Arra ugyanakkor nincs bizonyíték, hogy a Facebook-poszt az oka a történteknek.