Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Példás összefogás Vásárosnaményban: 3 és fél tonna adományt kapott az Oltalom Állatotthon


Egy állatotthon számára legfontosabb, hogy lakói számára biztosítani tudja az alapvető életfeltételeket. A felajánlás a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal dolgozóitól, valamint a Tranzit-Food Kft. és a Kelet-Alfi-Ker Kft. élelmiszerforgalmazó cégtől érkezett. Az állatok világnapja kapcsán szervezett jótékonysági gyűjtés alkalmából, több hónapra biztosította a kutyák élelmezését a vásárosnaményi Oltalom Állatmenhelyen. A több tonnás élelmiszer adomány példás összefogás eredménye. Az Oltalom Állatotthon már évek óta lát el állat- és környezetvédelmi, valamint állategészségügyi feladatokat a megyében. Folyamatosan működnek teljes kapacitáson, figyelemfelhívó kampányai, rendezvényeik, toborzásuk mellett naponta fogadnak új állatokat, így minden segítséget szívesen fogadnak..

A Kormányhivatal segítségével, nagyon komoly mennyiségű állateledelhez jutunk, de ki kell emelnem, hogy nagyon sok az önkéntes adakozó, valamint az Önkormányzat is ott áll folyamatosan a menhely mögött, melyet 2012-ben adtunk át és adtuk el a Beregi Ifjúságért Közművelődési és Szabadidő Egyesületnek, aki nagyon jó gazdája, mind az ebeknek, mind pedig az intézménynek. Ez egy régi lőtér volt, s így hasznosítottuk ezen régi ingatlanunkat – mondta Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere.

Felhívással fordultunk a munkatársaink irányába, az a jó hír, hogy összesen 3,5 tonna élelmiszer gyűlt össze. Egy részét, azaz egy tonnát a Tranzit-Food Kft. biztosított, míg 1,2 tonnát pedig a Kelet-Alfi-Ker Kft. és 1,3 tonnát pedig  ami kollegáink adományából raktunk össze. Örülök neki, hogy a gazdasági élet szereplői is megmozdultak  a kollegák mellett, ez egy olyan mennyiségű élelmiszer, amellyel sok cicusnak és kutyusnak az ellátásáról tudunk gondolkodni – mondta az átadón Román István Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye kormánymegbízottja.

Nagyon nagy segítséget jelentett a Kormányhivatal támogatása, főleg a téli időszakra, valamint a koronavírus-vészhelyzet miatt leálltak a konyhák is. Így az ételmaradék beszállítás megszűnt és pont az a támogatás amit kaptunk, a szárazételek az nagyon fontos a téli időszakra, hogy ez bekerüljön a menhelyre. Amiben elmaradásunk van magunkhoz képest az, hogy ez már egy nyolcéves menhely és a használat az már látszik rajta. A keneleink például, már nagyon rossz állapotban vannak – mondta Insticei Zoltán a Beregi Ifjúságért Közművelődési és Szabadidő Egyesületelnöke.