Közzétette - Kategória - Bereg, Szatmár és Rétköz térségi krónikái, Vezér cikkek

Otthon is főzhetünk pálinkát, de jön mellé a párlatadó!


pálinka főzés

Továbbra is megmarad a magán-pálinkafőzés jogintézménye; a magánfőzést minimális költség és adminisztráció terheli – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) főosztályvezetője kedden az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága szőlő-bor-pálinka albizottságának ülésén.

Palotai Kinga a jövedéki törvény módosításával kapcsolatos változásokat ismertetve a jelenlévőkkel elmondta, hogy bevezetik a párlatadójegyet. Egy adójegy 700 forintba kerül, és évente minimum 5, maximum 86 darab vásárolható belőle a vámhatóságtól. Egy párlatadójegy egy liter párlat előállítására jogosítja a magánfőzőt.Hozzátette: a főzőberendezést továbbra is regisztrálni kell a helyi önkormányzatnál. Szükséges azokat a nyilatkozatokat is megtennie a magánfőzőnek, amelyek a magánfőzésnek való megfelelést támasztják alá. Ilyen például, hogy a magánfőző gyümölcstermesztőnek minősül és saját alapanyagból állítja elő a párlatot.ű

MTI

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük