Közzétette - Kategória - Egyéb, Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Szatmár - Szabolcs - Rétköz térség hírei

Öt évet kaphat a mentőre és rendőrre támadó szatmári férfi

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt folytatott nyomozást a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség egy 22 éves férfi ellen.

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint 2018 októberében egy szabolcsi büfénél történt verekedés miatt rendőri intézkedés történt. A helyszínre érkező járőrök igazoltatták a személygépkocsiban ülő, ittas férfit és nyilatkoztatták a történtekkel kapcsolatban, majd a vérző sérülését észlelve értesítették a mentőszolgálatot. A vádlott nem reagált a mentő kérdéseire, majd az ülésen balra dőlt, ezért a sértett a jármű hátsó ajtaján keresztül közelebb hajolt hozzá életfunkcióinak ellenőrzése miatt.

Erre a vádlott közölte, hogy „nem visztek innen sehová”, majd a mentőt ököllel arcon ütötte.

Ekkor a rendőr – a további támadás megakadályozása érdekében – felszólította a vádlottat a cselekmény abbahagyására, de ekkor a férfi a rendőrre támadt, és ököllel megütötte a fején. A rendőrök ezután megbilincselték a férfit, aki továbbra is ellenállt, miközben szidalmazta és bántalmazással fenyegette az egyenruhásokat. A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy, illetve közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, továbbá 2 rendbeli könnyű testi sértés és becsületsértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Fehérgyarmati Járásbíróságon.

Az ügyészség azt indítványozta, hogy amennyiben az előkészítő ülésen a vádlott a bűncselekmények elkövetését beismeri, úgy a bíróság halmazati büntetésként ítélje 5 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra.