Közzétette - Kategória - Nyírség hírei, Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Összeverte nagyanyját egy szabolcsi férfi, a néni meghalt – Hat és fél évet kapott

Hat év börtönbüntetésre ítélt a Nyíregyházi Törvényszék szerdán, nem jogerősen egy szabolcsi férfit, aki két évvel ezelőtt megverte a nagyanyját, emiatt az idős asszony a kórházban meghalt.

Fotó: Pixabay

Resán Dalma, a törvényszék sajtószóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az ítéleti tényállás szerint a 73 éves asszony és unokája együtt élt egy Szabolcs megyei családi házban, a férfi rendszeres alkoholfogyasztása miatt azonban gyakran veszekedtek.

A férfi 2018. november 23-án erősen ittas állapotban ismét összeveszett az idős asszonnyal, a karjánál fogva megragadta és többször megütötte a nőt, aki emiatt földre esett, beütötte a fejét és eszméletlen állapotba került. A férfi megijedt tettétől és a szomszédjától kért segítséget. A kihívott mentők kórházba vitték az asszonyt, de az életét már nem tudták megmenteni.A szóvivő megjegyezte, a halált okozó testi sértés bűntettében bűnösnek talált férfi korábban már volt büntetve: szintén a nagyanyja sérelmére elkövetett testi sértés kísérlete és társtettesként elkövetett lopás vétsége miatt egy év hat hónap – végrehajtásában két évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélték.

Mivel tettét a próbaidő alatt követte el, a bíróság elrendelte a korábban kiszabott börtönbüntetés végrehajtását is – tette hozzá Resán Dalma.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezett a döntés ellen. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

MTI