Közzétette - Kategória - Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye krónikája, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái

Összehangolt rendőri ellenőrzést tartottak megyénkben


A rendőrök számos esetben intézkedtek közlekedési szabályszegések miatt, de ittas járművezető ezúttal nem volt.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Forgalomellenőrző Alosztálya, és a Készenléti Rendőrség Nyírbátori Határvadász Bevetési Osztálya munkatársainak bevonásával fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartott 2021. január 27-én a megyeszékhelyen. Az elsődleges cél a közúti közlekedési balesetek megelőzése, valamint az ittas, vagy bódult állapotú, a gyorshajtó, és egyéb közlekedési szabályszegést elkövető járművezetők kiszűrése volt.

Az összehangolt rendőri ellenőrzés alatt gyorshajtás miatt 10, kézben tartott mobiltelefon használata miatt 7, a kötelező haladási irány figyelmen kívül hagyása miatt 3, a záróvonal átlépése miatt 3, tilos jelzésen áthaladás miatt 3, a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 4 járművezetővel szemben intézkedtek, és szabtak ki a rendőrök bírságot. Hét járművezetővel szemben azért kellett intézkedni, mert nem biztosítottak elsőbbséget a kijelölt átkelőhelyen közlekedő gyalogosnak. Számos esetben alkalmaztak kisebb fokú szabályszegés elkövetése miatt figyelmeztetést, vagy helyszíni bírságot. A megállított járművezetők ittasság-ellenőrzésen is átestek, és ezúttal egyetlen gépkocsivezető sem bizonyult ittasnak.

Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be. Ne feledjék, a sebességtúllépés és az ittas járművezetés a legfőbb baleseti okok közé tartoznak, a passzív biztonsági eszközök pedig életet menthetnek! Ne feledjék, megfelelő körültekintéssel, és a sebesség helyes megválasztásával a közúti tragédiák megelőzhetők.

hogy mindenki hazaérjen!