Közzétette - Kategória - Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Óriási fogás! Ötmillió doboz csempészcigivel bukott le a szabolcsi banda


Budapesten, a csempészcigi átadása közben érték tetten a nyíregyházi eladókat és a helyi orgazdát. A banda mintegy ötmillió doboz adózatlan cigarettát terített a fővárosban.

A pénzügyi nyomozók és a NAV Bevetési Igazgatóságának járőrei a reggeli órákban ütöttek rajta a fővárosi garázson, ahol a nyíregyházi eladók a budapesti orgazdának éppen átadták az adózatlan dohányterméket.

A bűnözőknél tartott házkutatásokon – további öt nyíregyházi garázsból és egy bérelt raktárépületből – ötvenezer doboz cigaretta és negyvenmillió forint készpénz került elő. A nyomozók találtak még húsz bontatlan, alsókategóriás úgynevezett „munkás” mobilt is, a hálózat tagjai ilyen, többnyire egyszer használt telefonokon tartották egymással a kapcsolatot.

A mintegy ötvenmillió forint értékű cigarettát, a szállításhoz használt járműveket, az illegális bizniszhez köthető negyvenmillió forint készpénzt és a mobiltelefonokat is lefoglalták.

A beszerzett bizonyítékok szerint a nyírségi nepperek körülbelül 500 alkalommal, fuvaronként tízezer doboz cigit szállíthattak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből Budapestre. Bevett módszerük volt, hogy az illegális dohánnyal megrakott jármű előtt pár kilométerrel egy őrszem haladt, aki az esetleges ellenőrzésekre a mögötte közlekedőt időben figyelmeztetni tudta.

Az ügyben három személyt hallgattak ki gyanúsítottként, közülük ketten már letartóztatásban vannak. A NAV üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt nyomoz.

NAV