Közzétette - Kategória - Gergelyiugornya, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Országos sikerű vízitúra programhoz csatlakozik a gergelyiugornyai Tisza-part


Legyél te is vízivándor! Országos sikerű vízitúra program egyik állomása lett a gergelyiugornyai Tisza-part (1)

Vásárosnamény –  A ,,Legyél te is vízivándor!” fantázianevet viselő országos vízitúra program 2017-ben indult és óriási sikerre tett szert mind a diákok, mind a tanárok körében. Idén, a nagy érdeklődésre való tekintettel a lehetséges helyek számát jelentősen bővítették annak érdekében, hogy minél több gyereknek legyen lehetősége megismerkedni a vízitúrázás szépségével és az általa nyújtott élményekkel. A Vízivándor táborok különlegessége, hogy – mivel a program állami támogatást élvez – a szülők alacsony költségekkel számolhatnak. A túrák nem titkolt célja, hogy a sport, a természetjárás, valamint az azon keresztül megvalósuló egészség- és természettudatos életmód támogatása. Segíteni az emberek fizikai és lelki jólétét, egészséges küzdőszellemre és a természeti értékek tiszteletére, megóvására nevel, miközben erősíti a közösségi és nemzeti összetartozást. Magyarország Kormánya kiemelten támogatja a diákok vándortáboroztatását, ezért társadalmi szervezetekkel összefogva, túraútvonalak kiépítésével segíti hozzá a gyermekeket és fiatalokat a vízitúrázáshoz. Az MKKSZ céljául tűzte ki a hazai vízterületek megismertetését, felfedezését a gyerekek és fiatalok, illetve családjaik, hozzátartozóik számára.  A biztonságos evezés érdekében minden csoporthoz egy képzett túravezető is csatlakozik, így a vízen tartózkodás ideje alatt átvállalják a felelőséget, ezzel is növelve a vállalkozó kedvet a kísérők körében. Ez jó lehetőség, hogy a fiatal generációval a vízitúrázás által megismertessék Magyarország gyönyörű tájait és folyóvizeit, ezáltal pedig megerősödjön bennük a természet, és a sport szeretete. Ezen méltán népszerű programba került be most a Bereg szíve, Vásárosnamény és annak neves turisztikaipontja,a  gergelyiugornyai Tisza-part.

Legyél te is vízivándor! Országos sikerű vízitúra program egyik állomása lett a gergelyiugornyai Tisza-part (21)

A Felső-Tisza vidékén ez évben induló túra első megállóhelye Tiszabecs. Megérkezés után, a sátrak elfoglalását követően a csapat délután megismerkedik a túraeszközökkel, amelyeket vízen is kipróbálnak. A táborba vissza érve lehetőség van strandröplabdázni, tollasozni, illetve a gyerekek birtokba vehetik a focipályát is, hogy felkészülhessenek az következő napok “megmérettetéseire”.

A második nap Tiszabecsen indul, majd a reggeli után indulhat a túra Szatmárcsekére. A csomagokat gépjármű szállítja. Érkezés után a helyszínen levezetésképp lehetőség van focizni vagy tollasozni. Akik a kultúrális programokat kedvelik, azoknak a közeli hajós fejfás temető és a Kölcsey emlékmű nyújthat érdekes kikapcsolódást.

A harmadik nap reggelén Szatmárcsekén, a vízreszállást követően az úticél Tivadar. Itt egy izgalmas lecsófőző versenyen vehetnek részt a gyerekek, ahol a legjobbakat oklevéllel jutalmazzuk. A legfőbb díj azonban természetesen a finom lecsó lesz.

Az utolsó napon a célpont, és egyben az egész túra végállomása Vásárosnamény. A végére hagyták a legizgalmasabb programokat, a helyi aquapark meglátogatását és a vízibanánozást motorcsónakkal, amely méltó lezárása ennek a kalandnak. Egy biztos: ezt nem érdemes kihagyni!