Közzétette - Kategória - Beregi sziréna, Felső-Szabolcs hírei, Nyírség hírei, Nyírségi sziréna, Regionális hírek, Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Szatmár - Szabolcs - Rétköz térség hírei, Szatmári szíréna

Országos razziát indít a NAV – megyénkben ezeken a helyszínek kerülnek célkeresztbe


A NAV Adótraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagy valószínűséggel ellenőrzésre a közeljövőben.

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai január 21-től kockázatelemzés alapján ellenőriznek olyan, online számlaadat-szolgáltatásra kötelezett adózókat, amelyek a kontrolladatok szerint nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket a 100 ezer forint feletti áfatartalmú értékesítésekről.

Első körben az a mintegy másfél ezer vállalkozás számíthat biztosan a revizorok fokozott érdeklődésére, amelyiknél a tételesáfa-kontrolladatok szerint 1 millió forint feletti az áfaeltérés vagy belföldi beszerzését jelentős részben kényszertörlés alatt álló adózókkal bonyolította – adta hírül az adóhivatal a friss Adótraffipaxban.Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a kereskedők és vendéglátók nyugta- és számlaadását, valamint az építőipari alkalmazottak bejelentéseit vizsgálják. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.Ma Kékcse, Döge és Kisvárda vállalkozói számíthatnak ellenőrzésekre. Kedden Bököny, Balkány és Geszteréd következik. Szerdán Mátészalka vállalkozói készülhetnek, csütörtökön Csengerbe látogatnak a NAV ellenőrei, a hetet pedig Tiszavasváriban és Tiszalökön zárják. A NAV munkatársai a kereskedők és vendéglátók nyugta- és számlaadását, valamint az építőipari alkalmazottak bejelentéseit vizsgálják. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.