Közzétette - Kategória - Beregi Krónikák, Kiemelt rendezvények, Regionális hírek, Sárkányhajó Roadshow, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Országos döntőben vitézkedtek a vásáronaményi sárkányhajósok


Sárkányhajó ROadshogy Vásárosnamény-Gergelyiugornya (34)
Vásárosnamény – 2016. szeptember 17.-én került megrendezésre a Sulisárkányok és Kajak-kenu Roadshow Országos döntője a Velence-tavi Evezős Pályán, Sukorón.Térségünkből 2016. július 17-én megrendezett, I. Vásárosnaményi Sárkányhajó Roadshow győztes csapatai kvalifikáltak.

Szép számban képviselte magát az ország eme legeldugottabb szeglete ezen az országos versenyen.

Általános iskolás korcsoportban a DSE úszócsapat, középiskolás korcsoportban a GIMISEK és Záhonyi Középiskolások kerültek tovább.

Települések kategóriában, a GEMZSEI GLADIÁTOROK, és TUZSÉR 100 csapás csapatai.

Cégek kategóriában AGROIL-K, VÖRÖSMETEOR, EÖTVÖSHAJÓ csapatai képviselték a versenyen térségünket.

Legkisebbjeink derekasan helyt álltak, a Sulisárkány II. korcsoportban a DSE úszócsapata 9. helyezett, a Záhonyi 11 fejű sárkány a 7. a helyezést érte el.

A III. korcsoportban versenyző középiskolásaink már éremmel a nyakukban tértek haza: Bármi Áron 2., Rákócziak 3., Rákóczi Gimisek 4., Vizes 10-es 5. helyezettek lettek.

A felnőtt kategóriában a cégek, települések és Sárkányhajó Egyesületek együtt versenyeztek.

Ebben a kategóriában a 12. helyezést érte el a TUZSÉRI 100 csapás csapata, az AGROIL-K 13. helyezettként ért célba. 19. lett a VÖRÖS METEOR, a GEMZSEI GLADIÁTOROK 20. ként értek célba. Az EÖTVÖS csapata technikai problémák miatt sajnos nem ért el helyezést.

A kedvezőtlen időjárás ellenére mindenki tudásának és erejének legjavát adta a versenyen Jó nap volt, igaz az időjárás kicsit játszott velünk, hol leszakadt az ég, hol verőfényes napsütésben, de elmondhatom mindenki nevében, élményekkel gazdagabban tértünk haza kis városunkba.

A csapataink most először vettek részt a versenyen, de a Kajak-kenu Szövetség szeretné visszaállítani a sportág hagyományát. A Tisza ezen részén, nem sokára újra szeli a habokat a sárkányhajó, a Felső-Tisza mini-túra útvonalának fejlesztésére Uniós pályázatot nyert a MKKSZ.

A konzorcium részese, a Vásárosnaményi Egyesület, egy sárkányhajót kap, amin készülhetünk a jövő évi versenyre.

Balázsné Novák Ágota


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük