Közzétette - Kategória - Baleset és bűnügyi hírek Vásárosnamény, Beregdaróc, Beregi Krónikák, Beregi sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Vezér cikkek

Orgazda menekült a járőrök elől: Hatmilliót érő zsákmányt hagyott hátra Vásárosnamény közelében.


Illusztráció

Hatmilliót érő zsákmányt hagyott hátra Vásárosnamény közelében.

Jelentős értékre elkövetett orgazdaság bűntette és más bűncselekmények miatt emeltek vádat egy férfi ellen, aki egy ismeretlen személlyel megállapodott abban, hogy jövedéki ellenőrzés alól elvont dohányterméket szállít gépkocsijával Beregdarócról Magyarországra.

A vád szerint ennek érdekében Beregdarócon jövedéki ellenőrzés alól elvont dohányterméket vett fel társával, majd elindultak Nyíregyháza irányába. A vádlott és társa a gépjárművel 2018. július 28-án, a reggeli órákban elindultak Beregdarócról, amikor a vádlott társa nagy sebességgel kihajtott a 41-es számú főútra. Ekkor a NAV járőrei ellenőrzés alá akarták vonni az autót és utasait, azonban a járőrök jelzésére nem álltak meg, elhajtottak Vásárosnaményi irányába. Útközben a gépjármű első kerekének felnijéről a gumiabroncs lefordult, így egy bevásárlóközpont parkolójában megálltak, majd elmenekültek a helyszínről.

A hátrahagyott gépkocsi utas- csomagterében a járőrök 4 496 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak, melynek forgalmi értéke 6 069 600 forint.

Az ügyben előkészítő ülést tartanak december 16-án a Vásárosnaményi Járásbíróságon.