Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Orbán Viktor üzent a magyaroknak: “Ez kibírhatatlan, amit most látunk”


A magyar miniszterelnök továbbra is azon a véleményen van, hogy a szankciók helyett fegyverszünetre és béketárgyalásokra van szükség.

Orbán Viktor hosszú politikai pályafutása alatt soha nem érezhette magát ilyen éles helyzetben, mint most az ukrajnai háború és a súlyos európai gazdasági helyzet miatt, ami napról napra csak egyre rosszabb. Oroszország nem hátrál meg, Ukrajna nem teszi le a fegyvert, a Nyugati fegyverekkel tömi az ukránokat, aminek együttes kombinációja az, hogy a háború még messze nem ért véget, és igazán jelek sincsenek a békére. Az oroszok szerint a Nyugat blokkolja ebben az ukránokat, addig Ukrajna szerint Oroszország nem nyitott a béketárgyalásokra, az igazi béke megkötésére. Amíg ez a helyzet, és sorra hagyják jóvá Brüsszelben a szankciókat, az Európában élők nem sok jóra számíthatnak. A tél pedig közeleg, félő, hogy Vlagyimir Putyin elzárhatja a gázcsapatokat, aminek nagyon súlyos következményei lehetnek. Sokan aggódnak emiatt, miközben a magyar kormány már az elejétől kezdve hangsúlyozta, szankciók helyett fegyverszünetre és béketárgyalásokra van szükség.

„Szankciók helyett fegyverszünet és béketárgyalások. Európa gazdasági bajaira csak a béke jelent megoldást!” – írta a posztjában Orbán Viktor, alatta egy videóval, melyben a Kossuth Rádiónak adott interjújának egy fontos részlete hallható.