Közzétette - Kategória - Nyírség hírei, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Online éneklési rekordot állított fel a nyíregyházi Cantemus kórus


A világ minden pontján összesen 7336-an énekelték el az István, a király című rockopera egyik ismert dalát.

Sikerrel zárult a nyíregyházi Cantemus kórus egy hónappal ezelőtt indított online daléneklési rekordkísérlete, mely során

7336-an énekelték el és töltötték fel az internetre az István, a király című rockopera egyik ismert dalát – tette közzé a kórus a honlapján pénteken.

Mint írták, a mobiltelefonnal, tablettel vagy asztali számítógéppel, egyénileg vagy csoportosan készített szelfivideókban az István a király rockopera záródallamát, a Felkelt a napunk című dalt kellett felénekelni, rögzíteni és feltölteni a felkeltanapunk.hu oldalra.

A hitelesített összesítés szerint 7336 énekes küldte be videóját, és 47 országból keresték fel az internetes oldalt. A kísérlet 43.200 perce alatt átlagosan 5,9 percenként énekelte fel valaki a dalt, ezzel az átlaggal a Cantemus és az éneklésben részt vett több mint hétezer, különböző nemzetiségű személy együtt hivatalosan is felállította a lehető legtöbb, adott dal feléneklésének (videófelvételének) és internetes összegyűjtésének harminc napos rekordját.

A kiértékelt analitika szerint a megtekintések száma 42.083 volt, ami átlagosan percenkénti belépést jelentett az oldalra. Az érdeklődők átlagosan négy percet töltöttek a weboldalon – olvasható a cantemus.hu oldalon.