Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

OktóBor – Beregi Bornap annak szívében, Vásárosnaményban

Oktobor - Oktoberi bornap a bereg sziveben, vasarosnamenyban

Vásárosnamény – A beregi ősz számos szép és tartalmas programot kínál városszerte a városlakóknak és a környéken élőknek, legyen az sport, kultúra, szórakozás vagy éppen gasztronómia. Ilyen program színesítette a Bereg fővárosának életét is az elmúlt hétvégén, ahol immár harmadik alkalommal került megrendezésre az októberi bornap, OktóBor fantázianévvel.

A tartalmas, szabadtéri programok sorát felvonultató rendezvény helyszínéül, idén is a Balázs József Városi Könyvtár és Művelődési Ház előtti téren felállított nagy sátor szolgált. Az egész napos rendezvényt az immár évek óta nagy sikert arató Nagyon Vásáros Namény folytatásaként, cserebere és használt ruha börzére került sor. A vásár mellett a Peti Grill jóvoltából, street food ételek társaságában ízlelhettük meg más országok tradicionális ételeit. A börze alkalmával a városból és a környező falvakból érkező családok kínálták használt portékáikat.

Az Októbort ezúttal is színesítették újdonságok. Ilyen volt a Counter Strike verseny is, ahol a térségből érkező e-sport versenyzők népes hada mérettethette meg magát a délután folyamán.

A rendezvényen immár harmadik alkalommal került megrendezésre a Beregi Borverseny, ahol a város és a Bereg több falvából érkező bortermelők kívántak mérettethették meg boraikat.

A borok minősítését követően a rendezvény főszervezője, a borverseny főbírája, Insticei Zoltán köszöntötte a jelenlévőket.

Köszöntőjét követően a város első embere, Filep Sándor nyitotta üdvözölte a megjelenteket, a és a borászokat. A rendezvény szervezőinek áldozatos munkájának megköszönését követően, a Beregi Borverseny díjazottjainak adta át a az érmeket.

A széles spektrumot felölő versengés során finomabbnál-finomabb borok az ízlelhetett a három tagú zsűri, melyet aztán oklevelekkel, elismerésekkel, illetve arany-, ezüst-, és bronz fokozattal díjaztak.

A verseny eredményhirdetését követően a szórakozás vette át a főszerepet, ahol elsőként a helyi rap ikon, Riko Flash lépett a Művelődési ház bejárata előtt felállított színpadra. A folytatásban az országos hírű magyar énekes, LilG és Nemazalány lépett a zsúfolásig megtelt tér színpadára. A népszerű duó interaktív műsorában, a közönséggel karöltve okozott feledhetetlen parti hangulatot.

Az est zárásaként retro videó disco került megrendezésre, ahol a helyiek régi nagy kedvence Riczu József, közel 25 év után tért vissza a keverőpult mögé. Szettjében a 50-as, 70-es és 80-as évek legnagyobb slágereiből szemezgetve, ahol az éjjel soha nem ért véget.

Vélemény, hozzászólás?