Közzétette - Kategória - Bereg, Szatmár és Rétköz térségi krónikái, Beregi sziréna, Felső-Szabolcsi sziréna, Országos sziréna, Rétközi sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Szabolcsi sziréna, Szatmári szíréna, Vezér cikkek

Nyugta- és számlaadást ellenőriz egész héten a NAV megyénkben – Itt vannak a helyszínek


NAV bírságolás

Az ADÓtraffipax bejegyzéseiből kiderül, kik és hol számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a február 4-én kezdődő 6. héten.

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 6. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • február 4. hétfő: Biri, Balkány
  • február 5. kedd: Nyíregyháza
  • február 6. szerda: Tiszadada, Tiszadob
  • február 7. csütörtök: Kisvárda
  • február 8. péntek: Nagyhalász

A NAV munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak a kereskedők és a vendéglátók ellenőrzésére. A nyugta- és számlaadás mellett a foglalkoztatás szabályszerűségét is vizsgálják.

Kiemelt ellenőrzési témakörök

Munkaerő-kölcsönzési tevékenységet folytató adózók ellenőrzése
A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai 2019. január 31-től megkezdték a munkaerő-kölcsönzési tevékenységet folytató adózók ellenőrzését. Elsősorban azon adózók számíthatnak ellenőrzésre, akik korábban megszűnt társasággal álltak kapcsolatban az általuk foglalkoztatott magánszemélyek tekintetében, továbbá azon adózók, akik a munkaerő-kölcsönbeadói tevékenység folytatásához szükséges engedéllyel nem rendelkeznek, valamint azok, akik a foglalkoztatással kapcsolatos bejelentési, bevallási, és befizetési kötelezettségeiket nem teljesítették. Amennyiben az ellenőrzések megkezdéséig az adózó teljesíti a jogszabályi kötelezettségeit, abban az esetben mentesül a jogkövetkezmények alól.

Online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség ellenőrzése
A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai január 21-től kockázatelemzés alapján ellenőriznek olyan, online számlaadat-szolgáltatásra kötelezett adózókat, akik a kontrolladatok szerint nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket a 100 ezer forint feletti áfatartalmú értékesítésekről. Első körben az a mintegy másfélezer vállalkozás számíthat biztosan a revizorok fokozott érdeklődésére, amelyiknél a tételesáfa-kontrolladatok szerint 1 millió forint feletti az áfaeltérés vagy belföldi beszerzését jelentős részben kényszertörlés alatt álló adózókkal bonyolította.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük