Közzétette - Kategória - Beregi határrendészeti hírek, Beregi Krónikák, Beregi sziréna, Határrendészeti hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Tiszakerecseny, Vezér cikkek

Nyomkövető kutya szimatolta ki a 16 milliós csempészett cigarettát Tiszakerecsenyben


Nyomkövető kutya szimatolta ki a 16 milliós csempészett cigarettát Tiszakerecsenyben

Tiszakerecseny – A tiszakerecsenyi ingatlanban megtalált 12.000 doboz csempészett cigaretta értéke több mint 16 millió forint.

A Barabási Határrendészeti Kirendeltség járőrei, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályával és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaival együttműködve árucsempészésre utaló nyomok alapján végeztek terepkutatást Tiszakerecseny térségében 2018. október 2-án. A nyomcsapáson haladva a hatóságok tagjai két ukrán állampolgárt fogtak el, akik Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták. Beismerték, hogy az este folyamán cigarettát csempésztek, melynek során illegálisan lépték át az ukrán-magyar államhatárt. A külföldi férfiak ellen külön idegenrendészeti eljárás indult. Rövid idővel később a helyszín közelében elfogtak egy ukrán-magyar kettős állampolgárt, aki szintén a csempészett cigaretta szállításában működött közre. A rendőrök egy nyomkövető kutya segítségével átvizsgálták a környéket. A szolgálati eb az egyenruhásokat egy tiszakerecsenyi ingatlanhoz vezette, ahol 24 mesterládában összesen 12.000 doboz csempészett cigarettát találtak. A rendőrök a lakóházban tartózkodó ukrán állampolgárt, a több mint 16 millió forint értékű dohányáruval együtt átadták a további eljárás lefolytatására illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük