Közzétette - Kategória - Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái

Nem sikerült elszöknie a nyíregyházi rendőrök elől


Egy 50 éves férfi éppen az elfogása napján készült elhagyni az országot. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztályának munkatársai 2024. január 19-én Nyírpazony külterületén fogták el K. G. tiszateleki lakost.

Az 50 éves férfival szemben két körözés volt érvényben, összesen hat és fél év letöltendő börtönbüntetését önként nem kezdte meg, ezért nem a lakóhelyén, hanem a Nyírtura és Nyírpazony közötti hétvégi házas övezetben rejtőzködött a hatóság elől. A férfi ellen fél évvel ezelőtt adott ki elfogatóparancsot a Nyíregyházi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja költségvetési csalás bűncselekmény miatt.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányságon folytatott körözési eljárásban végzett kutatómunka eredményeképpen a rendőrök K. G. nyomára bukkantak, és megszervezték az elfogását. Éppen azelőtt, hogy a férfi az országot készült elhagyni több mint egymillió forint értékű valutával – forint, euró és török líra – a zsebében. A körözött férfi a rendőrök láttán megpróbált elmenekülni, azonban még a rejtekhelyül használt ingatlan udvarán elfogták.

Előállították a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra, majd büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, ahol megkezdte jogerős börtönbüntetésének letöltését.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük