Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Nem csak a dráguló üzemanyagárak nehezítik meg a magyar autósok életét


Tavaly a személygépkocsikra kötött teljes körű casco szerződések átlagdíja 205 200 forint volt, 9,5 százalékkal magasabb, mint az előző évi 187 400 forint. Az általános 17,6 százalékos infláció alatti díjemelkedést részben a használt autókra kötött, alacsonyabb díjú casco szerződések növekvő aránya befolyásolta, valamint az, hogy kevesebb új autót helyeztek forgalomba – derül ki az Insura.hu biztosításközvetítő adataiból.

Az új autók átlagos cascódíja 238 300 forint volt, 61 százalékkal magasabb az évfordulós váltók 147 600 forintos éves összegénél. A használt autókra kötött cascók díja átlagosan 198 200 forint volt. Az is jellemző, hogy az idősebb autókra is kötnek már cascót, a tavalyi biztosítások 12 százaléka tíz évnél idősebb járműre szólt.

Mint írják, egyre gyakoribb, hogy a casco szerződések mellé kiegészítő biztosítást is kötnek – így tett a szerződők közel 40 százaléka. A leggyakoribb az üvegkár-önrészbiztosítás, de népszerű az avulásmentes térítés (9%) és a hibás tankolásra kötött biztosítás (8%) is.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük