Közzétette - Kategória - Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye krónikája, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái

Nem büntettek, ajándékoztak a rendőrök megyénkben


ajándékoztak a rendőrök

Láthatósági eszközöket ajándékoztak a rendőrök a hiányosan felszerelt kerékpárosoknak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Az egyre korábbi sötétedés, a gyakran kedvezőtlen látási viszonyok miatt ősszel és télen különösen fontos a kerékpárok, kerékpárosok megfelelő kivilágítása. Számos, gyakran súlyos kimenetelű közlekedési baleset történt már azért, mert a gépkocsivezető csak későn észlelte az előtte haladó biciklist.

A Látni és látszani országos kampányhoz kötődően Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2015. november 1-én este ellenőrizték a kerékpárosokat a megyei rendőr-főkapitányság és baleset-megelőzési bizottság munkatársai. Azoknak, akiknél valamilyen hiányosságot tapasztaltak, a figyelmeztetés mellé ezúttal első és hátsó kerékpáros-lámpát, valamint láthatósági mellényt adtak ajándékba, a gyerekek még biciklis sisakot is kaptak.

A lámpák és prizmák nem csak kötelező tartozékai a kerékpárnak, de életet menthetnek. Lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között az úttesten láthatósági mellény viselése is kötelező, de lakott területen belül is sokkal hamarabb észrevehető egy mellényt viselő biciklis. A láthatóság az úttesten közlekedő gyalogosok számára ugyanennyire életbevágó.

police.hu


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük