Közzétette - Kategória - Nyíregyháza, Nyírség hírei, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Negyven éves jubileumát ünnepelte a Babház Bölcsöde


Negyven éves jubileumát ünnepelte a Babház Bölcsöde (2)

A Krúdy Gyula utcai gyermeknevelési intézmény 4 évtizede nem csupán a legkisebbek nevelésével foglalkozik, hanem a megye gondozónőinek is gyakorlati helyül szolgált. A bölcsőde jelenleg teljes kihasználtsággal működik, naponta 106 gyermeket fogad.

A jubileumi ünnepségen műsort adó gyermekek szüleinek többsége talán még nem is élt akkor, amikor 1975 novemberében megnyitotta kapuit a Krúdy Gyula utcai bölcsőde. Az intézményt a szükség hívta életre, hiszen a hetvenes, nyolcvanas években a demográfiai csúcs miatt sok gyerek született, akik napközbeni ellátásáról gondoskodni kellett. Az induláskor 80 apróságnak biztosítottak helyet a gondoznók, akik munkájukat olyan magas színvonalon végezték, hogy a megye több településéről rendszeresen érkeztek bölcsődei dolgozók, hogy szakmai tapasztalatokat és gyakorlatot szerezzenek a nyíregyházi intézményben, ahol számos továbbképzést is tartottak. Ez a kiváló szakmai munka a mai napig jellemző a Babaház Bölcsődében.

Az idén 40 éves Babaház Bölcsődében tavaly kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a fűtési rendszert és szigetelték a tetőt, valamint a homlokzatot. 2015-ben festettek a belső helyiségekben, felújították a kerítést, kiépítették a cirkulációs rendszert, valamint modernebbé váltak a felnőttek szociális szobái is. Idén nyáron a Krúdy Gyula utcai bölcsőde is részese volt annak az udvari mobil játék fejlesztésnek, amelynek során több mint 8 millió forint értékben 9 bölcsőde, 54 gondozási egysége összesen 123 darab fejlesztő játékot kapott.

[slideshow_deploy id=’90013′]


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük