Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Negyed milliárdos fejlesztést adtak át a vásárosnaményi Hétszínvirág Óvodában


ovoda epulet atado unnepseg vasarosnameny

Vásárosnamény – „Az élet gazdagabb lesz, ünnepibb és emberibb, ha megtöltöd a hétköznapok néhány percét a rendkívülivel, az emberivel, a jóindulatúval és az udvariassal: tehát az ünneppel.”. Márai Sándor magasztos gondolataival kezdődött azon ünnepi ceremónia, mely során közel negyed milliárdos fejlesztés ért véget a Bereg szívében, Vásárosnaményban. A városban zajló, több milliárdos fejlesztések egyik állomásaként, ezúttal a TOP-1.4.1-15-SB1-2016-00011 azonosító számú projekt végére került pont, mely a Vásárosnamény Város Hétszínvirág Óvodai telephely komplex fejlesztése címet viseli. A nagyszabású fejlesztés során a Vásárosnamény Városában található Hétszínvirág Óvoda fejlesztése került megvalósításra, mely során új épületrésszel gazdagodott a nevelési intézmény. Az óvoda minőségi fejlesztése révén új épületszárnyának építésével a jelenlegi nyolc csoportos óvoda, még két csoportszobával és tornaszobával, egyéni fejlesztő helyiséggel, szocializációt, mozgásfejlesztést, valamint szabadidős programoknak lehetőséget biztosító helyiség kialakításával, logopédiai foglalkoztatóval, orvosi szobával és kiegészítő, kapcsolódó funkciókkal bővült. A beruházás megvalósításával a nevelési szempontból ideális 20 fős csoportlétszámban nevelik majd a beregi gyermekeket. Vásárosnamény Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül pályázott sikeresen, ahol 244.999.552 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el. A kivitelezést a B.ÉP.SZOLG Kft. nyerte el, aki közel egy év alatt végezte el az épületrész kivitelezését. Mindezekkel a Hétszínvirág Óvoda épület-bővítményével az óvodai nevelés, ellátás feltételeinek korszerűsítése, a szakmai minőségi munka színvonalának javítása, valamint egy minden igényt kielégítő, a szakmai és gazdasági elvárásoknak egyaránt megfelelő környezet került kialakításra. A 509,21 négyzetméteren megvalósuló új épületszárny, további, sikeresen elnyert pályázati források keretein belül, modern és fenntartható épületgépészeti és megújuló energiaforrások kerültek kiépítésre, így napelemes rendszer és talajszondás hőszivattyú rendszer. A csoportszobákba e mellett bútorok és játékok kerültek beszerzése, valamint a játszóudvar bővítése is megtörtént. Ezen beruházások megteremtik a minőségi neveléshez való egyenlő hozzáférés esélyét, és a hatékony, eredményes képességfejlesztés méltányos feltételét. A megvalósulás eredményeként 214 gyermek komfort és biztonságérzete javul ezáltal.

Az intézmény udvarán lebonyolításra kerülő átadó ünnepségen a megjelenteket, Vezséné Oszlár Ildikó köszöntötte. Ünnepi beszédében ritka is különleges alkalomnak nevezte az átadó ceremóniát, mint fogalmazott:

Ritka, mert nem mindennap lehetünk részesei egy ilyen eseménynek, és különleges, hiszen nagy örömet jelent nem csak az óvodásainknak, hanem az óvoda dolgozóinak, a szülőknek, illetve  a városlakóknak egyaránt. Óvodánk egy új épületrésszel kibővülve, tágas helyiségekkel, komfortos és esztétikus berendezési tárgyakkal, játékeszközökkel gazdagodhatott Vásárosnamény Város Önkormányzatának sikeres pályázatának köszönhetően.

Beszédében elhangzott továbbá, hogy a most átadásra került épületrészben két csoportszoba, logopédiai, fejlesztő, nevelői szoba, tornaszoba, orvosi- és elkülönítő helység, mosdók és öltözők kerültek kialakításra. Felszereltségükkel, igényes kialakításukkal, a jövőben szervesen hozzájárulnak majd a gyermekek és az ott dolgozó kollégáik mindennapjaihoz. Megtudhattuk továbbá azt is, hogy egy műfüves pálya, valamint új udvari eszközök beszerzésére is sor került, melyek az óvódások mozgáskultúrájának, mozgáskoordinációjának fejlődéséhez nagymértékben hozzájárulnak majd. Befejezésül köszönetét fejezte ki Filep Sándor polgármesternek, valamint a kivitelező B-ÉPSZOLG Kft.-nek, illetve mindenkinek aki szervesen hozzájárult az intézmény megújulásához.

Beszédét követően ünnepi beszédet mondott még Filep Sándor polgármester és Baracsi Endre a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Közgyűlés alelnöke is. Köszöntőjükben a most megvalósuló, közel negyed milliárdos projekt jelentőségét emelték ki, e mellett a városban jelenleg, illetve jövőben zajló fejlesztésekre is kitértek. Az ünnepi köszöntők sorát az intézmény Boglárka csoportjának színvonalas műsora követett, akik ismét elvarázsolták közönségüket. A Kissné Gráf Éva és Fórizs Mónika által betanított pompázatos műsorban, népi táncok, mondókák hangzottak el. A gyermekek műsorát követően az ünnepélyes szalagátvágás ceremóniájára került sor, melyet Filep Sándor polgármester, Baracsi Endre alelnök, illetve a B-ÉPSZOLG Kft. két ügyvezetője Borbás Bálint és Borbás Tibor vágott át, megnyitva ezzel az épületet a nagyközönség számára. Az átadó ünnepség ezt követően az épület bejárásával és állófogadással zárult.