Közzétette - Kategória - Beregi határrendészeti hírek, Szatmár - Szabolcs - Rétköz térség hírei, Vezér cikkek

Nagyszabású razzia volt a magyar-ukrán határnál


razzia

Fotó mukachevo.net

Az ukrán rendőrség a határőrséggel és a titkosszolgálatokkal karöltve több települést érintő műveletet hajtott végre csütörtökön a Beregszászi járás magyar határhoz közel eső térségében.

A hivatalos közlemény szerint az akció célja egy bűnszervezet felgöngyölítése volt, amelynek tagjai tartós földbérlet révén gyakorlatilag privatizálták a magyar-ukrán határszakasz egy részét, közvetlenül a műszaki határzár mentén. Az általuk birtokolt magánterületre még a határőröket sem engedték be a fegyveres biztonsági őreik.

A nyomozó hatóságok megállapították, hogy földbérleti szerződésben megjelölt mezőgazdasági tevékenység helyett elsősorban dohány-, ember-, fegyver- és drogcsempészés zajlik a szóban forgó birtokokon. A csütörtöki összehangolt akció során a rendőrség speciális egységén kívül páncélos járműveket és helikoptert is bevetettek.

A beregszászi járási Nagybégány térségében végrehajtott razzia során mintegy két tucat személyt vettek őrizetbe. A házkutatások során nagy mennyiségű csempészáru, készpénz és hamis úti okmány került elő – írja a Mukachevo.net hírportál.

Szabolcsonline