Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Brutálisan elszállhat a jogosítvány ára: akár 500 ezer forint is elkérhetnek a jövőben


Jelenleg is 6-12 ezer forint között mozog a gyakorlati órák díja az autósiskolákban, augusztustól újabb drágulás várható, amelynek eredményeként akár 500 ezer forintban is kerülhet a jogosítvány megszerzése – mondta a Spirit Fm Aktuálban Nyirő Attila autósiskola-tulajdonos.

Az ATV Híradója számolt be róla, hogy akár 400 ezer forintba is kerülhet a jövőben a jogosítvány megszerzése, az oktatók ugyanis azt mondják: nem halaszthatják tovább az árak emelését. Hiába az üzemanyagok befagyasztása, a gépkocsik fenntartása egyre többe kerül.

Már most 400 ezer forint körül van egy jogosítvány, dramatizálnám a helyzetet azzal, hogy 500 ezer forint körül is lehet egy jogosítvány – mondta a Spirit FM Akutálban Nyirő Attila autósiskola tulajdonos.

A tulajdonos azt is mondta, hogy a jogosítvány megszerzése 2 hónaptól két évig is terjedhet, ebben szempont az oktatók terhelhetősége is.

Szerinte egyébként az utóbbi két év drágulásához az is hozzájárult, hogy nagyon kevés az oktatók száma az országban, aki pedig hamarabb akar jogosítvány szerezni, az hajlandó többet fizetni az órákért. Az órák díja most 6-12 ezer forint között mozog.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy Budapesten vannak olyan önkormányzatok, akik adnak támogatást a jogosítvány megszerzésében, ennek is érdemes utánanézni tervezés közben.

Azt javasolta, hogy augusztus végéig jelentkezzenek azok, akik még a régi áron szeretnék a képzést, mert jogszabályváltozás is jön, ami szintén drágítani fogja a folyamatot. Várhatóan a képzési rendeletben lesz változás, amelyben a képzés és az oktatás hatósági ellenőrzését akarják végezni elektronikai eszközök útján.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg.