Közzétette - Kategória - Beregi Krónikák, Beregi sziréna, Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Nagy razzia volt a Beregben – A határon túlról érkező gépjárműveket ellenőrizték a barabási határrendészek


A Barabási Határrendészeti Kirendeltség munkatársai fokozott ellenőrzést tartottak illetékességi területükön 2019. december 19-én. A demonstratív ellenőrzés elsődleges célja a közlekedésbiztonsági helyzet javítása volt. Az egyenruhások emellett fokozottan figyeltek a harmadik országbeli állampolgárok tartózkodására vonatkozó szabályok betartására, az úti okmányok, vízumok, tartózkodási engedélyek eredetiségére és érvényességére, valamint az illegális migráció és a hozzá kapcsolódó bűncselekmények megelőzésére, megszakítására is.

A demonstratív jelenlét ideje alatt a rendőrök összesen 171 gépjárművezetőt ellenőriztek, melynek során 43 esetben fedtek fel valamilyen szabálytalanságot. Passzív biztonsági eszköz használatának elmulasztása miatt 20 esetben kezdeményeztek eljárást.

Az ellenőrzésekkel a rendőrség a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelését és a közúti közlekedési balesetek számának csökkentését célozza meg. Az állampolgárok a közeljövőben is számíthatnak hasonló ellenőrzésekre a jogsértések megelőzése érdekében.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság