Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Nagy bejelentést tett a kormány: jön az elektromosautó-vásárlást ösztönző program


A kormány európai szintű, elektromosautó-vásárlást ösztönző akciótervet fog bemutatni az uniós tagállamoknak.

Innovation in my life. Pleasant good looking young woman squatting to charge her eco car in the city

A magyar kormány egy új akcióterv keretében elektromosautó-vásárlást ösztönző programokra tesz európai szintű javaslatot – jelentette be Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden egy sajtóeseményen.

Az Index tudósítása szerint a miniszter azt mondta, ebből a vállalatok és a háztartások egyaránt profitálni tudnának majd. „A program az új járművekre is kiterjed, illetve használt járművek esetén is az ösztönzésben vagyunk érdekeltek, valamint az akkumulátor újrafeldolgozására is fókuszálunk” – fogalmazott Nagy Márton. A miniszter elárulta, hogy

ezt az akciótervet július elején mutatják be, illetve a Versenyképességi Tanács július 8–9-i ülésén fogják megismertetni a tagállamokkal.

A tárcavezető arról beszélt, hogy Magyarország erős és versenyképes európai autógyártásban érdekelt, ezért szükséges felgyorsítani az elektromos autózás európai térnyerését és a zöld átállást. „Az elektromos autózás jelenti Európa jövőjét, meghatározó szerepe lesz az innovatív megoldásoknak, valamint a nemzetközi együttműködésnek” – tette hozzá. Az eseményen emellett oktatási és innovációs együttműködési megállapodást írt alá a győri Széchenyi István Egyetem és a kínai NIO elektromos autógyártó a tárca támogatásával.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük