Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Munkaszüneti nap, őszi szünet, óraállítás, mérések – sűrű hónap jön a szülők és diákok számára, erre kell figyelni


Őszi szünet, érettségi, munkaszünet és még bejön az óraátállítás is a képbe – fontos dátumok jönnek a közoktatásban. Az Eduline szedte őssze, milyen fontosabb időpontokra kell figyelni az általános- és középiskolákban.

Mérések várnak majd az elsősökre: az általános iskolák október 13-ig mérik fel azoknak az első évfolyamos tanulóknak a körét, akiknél az óvodai jelzések vagy a tanév kezdete óta szerzett tapasztalatok alapján az alapkészségek fejlesztését hangsúlyosabban kell a későbiekben támogatni. Az érintett tanulók létszámát a pedagógusoknak október 27-ig kell jelenteni az Oktatási Hivatalnak.

Mérések várhatnak a nyolcadikosokra is a pályaorientációjuk miatt. A „pályaválasztást megalapozó kompetenciáikat” ugyanis az Oktatási Hivatal által készített digitális mérő és támogató eszközökkel szeptember 19. és október 11. között kell vizsgálni az intézményekben.

Őszi érettségi
Október 13-án pénteken kezdetét veszik az őszi érettségi vizsgák. A vizsgázók az első napon nemzetiségi nyelv és irodalomból írásbelizhetnek. Az első kötelező tantárgy hétfőn, vagyis október 16-án lesz, ami a magyar nyelv és irodalom. Az írásbelik október 27-én az olasszal érnek véget.

A diákok valószínűleg már most a hónap utolsó hetét várják. Mivel október 23-a idén hétfőre esik, így ezen a napon se a diákoknak, se a szüleiknek nem kell iskolába és dolgozni menni, ráadásul pénteken, vagyis október 27-én az őszi szünet is elkezdődik, aminek időpontja a közoktatásban és a szakiskolákban tanulók számára is megegyezik.

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap így 2023. október 27. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2023. november 6. (hétfő) lesz.

Kedvező az is, hogy a szünet idején lesz az óraátállítás, így ez legalább az iskolai létet nem befolyásolja: október utolsó vasárnapján, 29-én 3:00 órakor 2:00-ra kell visszaállítani az órákat.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük