Közzétette - Kategória - Nyírség hírei, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye krónikája, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Vezér cikkek

Mint a filmekben: TEK-esek csaptak le a nyíregyházi drogkereskedőre és vevőire


A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást V. László 49 éves nyírteleki lakos ellen, továbbá kábítószer birtoklás megalapozott gyanúja miatt M. Zoltán 35 éves és B. Béla 50 éves nyíregyházi lakosok ellen.

A nyomozás adatai szerint V. László rendszeresen utazott Hollandiába kábítószerért, amit anyagi haszonszerzés érdekében Nyíregyházán értékesített a  vevőkörébe tartozó fogyasztóknak. A szabolcsi rendőrök a Terrorelhárítási Központ munkatársainak részvételével több helyszínen, összehangolt rendőri akció keretében csaptak le a dílerre és vevőire hétfőn.

A kábítószerrel kereskedő férfi az elosztóhelyként is funkcionáló nyíregyházi garázsában tartotta a tiltott szert, ami az előzetes szakvélemény szerint THC hatóanyag tartalmú marihuána, és amiből egy kilogrammnyit foglaltak le a rendőrök a kutatás alatt. A kiméréshez és a csomagoláshoz szükséges eszközök is a garázsban voltak, azokat szintén lefoglalták.

A nyomozók V. Lászlót gyanúsítotti kihallgatása után őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását, míg M. Zoltán és B. Béla a büntetőeljárás alatt szabadlábon védekezhetnek.

Kiemelt kép: police.hu