Közzétette - Kategória - Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái

Minden rekord megdőlt Szabolcsban: Félmillió felesnyi illegális házipálinkát rejtett a szabolcsi ingatlan


Több mint huszonötezer liter illegálisan előállított pálinkát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az egyik Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei családi vállalkozás ingatlanaiban.

A nyomozók bűnügyi információkra alapozva ellenőrizték a helyi szeszfőzde üzemeltetőjének és családtagjainak ingatlanait. A melléképületek betonpadozatai alá rejtve többezer literes tartályokban, illetve egy udvarban parkoló autóban, különböző űrméretű műanyag flakonokban bukkantak rá a 150 millió forint értékű szeszre.

A NAV munkatársai megállapították, hogy az ismeretlen összetételű, illegális úton előállított többféle röviditalt mesterséges pálinkaaromákkal ízesítették, a keverékek alkoholtartalma ötven százalék volt.

A rejtekhelyül szolgáló épületek közül volt, amelyik legálisan pálinkafőzdeként üzemelt, más vállalkozás viszont hivatalosan kutyapanzióként működött. Utóbbi ingatlan mellékhelyiségeiben száz gramm marihuánát is találtak a pénzügyőrök, akik a kábítószer birtoklása miatt értesítették a rendőrséget.

A nyomozók a családfőt előállították, ellene jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt folyik büntetőeljárás. Bűnössége esetén akár 5 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat, jelenleg szabadlábon védekezik. Az ügy további részleteit még vizsgálják a pénzügyőrök.

A házilag előállított szeszkeveréssel létrejött silány minőségű szeszesital felbukkanhat bármelyik vendéglátóipari egységben, illetve palackozott formában piacokon is. Az ismeretlen helyről származó, kétes alapanyagokból készített szeszesitalokkal szemben azok lehetséges egészségkárosító hatása miatt fokozott óvatossággal érdemes eljárni – írja Facebook-oldalán a NAV.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük