Közzétette - Kategória - Nyíregyháza, Nyírség hírei, Regionális hírek, Rendezvények, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye krónikája

Migrációs válság és átalakuló világrend címmel tartottak előadást megyénkben


Migrációs válság és átalakuló világrend (1)

Migrációs válság és átalakuló világrend címmel tartott rendhagyó kerekasztal beszélgetést a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Europe Direkt Információs Központja. Az eseményen Angyal Ágnes a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója és Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő beszélt a jelenlegi helyzetről és a megoldási lehetőségekről. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Europe Direkt Információs Központja rendszeresen tart kerekasztal beszélgetéseket, amelyek témája mindig aktuális, valamint igazodik az Európai Uniót érintő politikai eseményekhez. A mostani rendezvény két szakértője a migrációs válság kialakulásának okairól, valamint a probléma megoldási lehetőségeiről tartott előadást.

Európában 40 ezer ember él embercsempészetből. A kontinens külső határainak védelme, valamint a török és a Líbiai határ lezárása és az Európában lévő gazdasági migránsok visszaküldése lehet a megoldás a migrációs problémára, emelte ki előadásában Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő.Az eseményen elhangzott, hogy amíg néhány hónappal ezelőtt Magyarország egyedül volt a migrációs válságkezelő módszereit illetően, addig mára már egyre több ország követi a magyar példát mind a kerítés mind a kvóta kérdésében. Mindezek mellett a tegnapi EU csúcson a 28 tagállamból már csak 9 állam volt hajlandó tárgyalóasztalhoz ülni a migrációs keretszámot illetően, 19 egyértelműen elutasította azt.

[slideshow_deploy id=’92385′]


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük