Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Miért a pótlóbusz, ha a Volán kevesebb menetidő alatt teszi meg a Vásárosnamény- Nyíregyháza utat?


Fotó: wikipedia.org

A VOLÁN 74 perces eljutás ideje áll szemben a vasúti pótlóbusz 122 perces menetidejével. Ha ön közösségi közlekedéssel szeretné megtenni a két város közötti 57, 4 kilométeres távolságot melyiket választaná? A válasza nem kérdéses.

2020.j únius 06-tól járványügyi menetrend lépett érvénybe Vásárosnamény és Nyíregyháza között is, amelynek eredményképpen a vasúti kínálatból mindössze két vonatpár maradt, a kimaradó vonatok helyett pedig olyan pótlóbuszok közlekednek, amelyek minden állomás és vasúti megállóhelyet megközelítenek, így totálisan versenyképtelenek.

A leggyorsabb VOLÁN járat akár 74 perces menetidő alatt képes megtenni a két város közötti, csaknem 58 kilométeres távolságot, ehhez a vasúti pótlóbuszok többségének 122 percre van szükségük. Még a sokak által lesajnált, rendkívül vonatok is 108 perc alatt teszik meg ezt a távot.

Ezeknek az adatoknak a láttán joggal teszi fel a kérdést az utazóközönség, mi értelme a vasúti közlekedést helyettesítő pótlóbuszoknak ?

A MátészalkaLeaks csoport az érintettekkel karöltve a következő kérdésekkel fordult az ÉSZAKKELET-MAGYARORSZÁGI KÖZLEKEDÉSSZERVEZŐ IRODÁHOZ FORDULT .

Meddig tart még az vonatok vonatpótló buszokkal való helyettesítése?
Mikortól állhat vissza a vasúti alapmenetrend?

Mátészalkaleaks