Közzétette - Kategória - Nyírség hírei, Regionális hírek, Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Meztelen fotók miatt elítélték a lemondott leveleki polgármestert


Fotó: illusztráció

Jogerősen 1 év 10 hónap – végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtotta a Nyíregyházi Járásbíróság október 2-án azt férfit, aki két nőről is intim fotókat osztott meg azok tudta és beleegyezése nélkül az elmúlt években. Az egyik nőről manipulált erotikus képet nyomtatott, több száz példányban szétszórva Nyíregyházán és a környező településeken. A bíróság közleménye szerint a férfit zaklatás, személyes adattal visszaélés, becsület csorbítására alkalmas hamis képfelvétel nyilvánosságra hozatala és információs rendszer megsértése bűncselekmény miatt ítélték el.
A tényállás szerint a férfi az egyik sértettel még 2013-ben egyszeri, a másikkal 2017-ben néhány hónapos intim viszonyt folytatott. Azok megszakadása után a vádlott álnévvel különböző profilokat hozott létre közösségi oldalakon és képmegosztókon, fotókat, videókat töltve fel a két nőről a nevük és elérhetőségük megjelölésével.

Ezen túlmenően lejárató célzattal üzeneteket is küldött. Az október 2-i tárgyaláson B. L. a bűnösségre is kiterjedő beismerő nyilatkozatot tett. A bíróság ezt elfogadta, mellőzve a további bizonyítást. Az elsőfokú ítéletet az ügyészség, a vádlott és védője tudomásul vette, így jogerőre emelkedett. A vádlott Levelek község polgármesteri tisztségét töltötte be korábban, de nemrég lemondott. A településen október 18-án tartanak időközi polgármester-választást.