Közzétette - Kategória - Tech hírek: PC - Mobil tippek-trükkök érdekességek

Messengert használ? Minden felhasználót érintő, fontos újítást vezet be a Facebook


A Messenger az elmúlt években elképesztően kinőtte saját magát is, Magyarországon is naponta egyre több hívást bonyolítanak innen. Régen csak egyszerűen szöveges üzenetekkel lehetett csevegni egymással, de a hívás, majd a videóhívás funkció óriási lökést adott annak, hogy a Facebook, illetve a Meta nagy újítása rakétagyorsasággal kilőjjön, és egyre többe embert csábítson rá, hogy napi használói legyenek.

A Messengerben most változás jön, biztos, hogy sokaknak meglepő, hogy a cég miért döntött váratlanul kisebb újítások mellett, amikor a Messenger nagyszerűen működik így is.

Az Engadget nevű lap nyomán a HVG számolt be statisztikákról is. Meghökkentő lehet, de 2020 óta 40 százalékkal nőtt a Messengerből indított hang- és videóhívások száma. A vállalat pedig épp ezért döntött a fontos változtatások mellett. Az alkalmazáson belül még egyszerűbb lesz majd videó- és hanghívásokat indítani, külön gomb készül majd a két funkcióra. Így pedig még gyorsabban tudjuk majd tárcsázni a partnerünket.

Még több hívást szeretnének.

Az Engadget szerint ezzel az újítással nagy lökést, ösztönzést adhatnak majd azoknak is a hívás funckiók kipróbálására, akik csak szöveges üzenetváltásokra használták a Messengert.